Twitter, reklamsız bir abonelik modeli üzerinde çalışıyor

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarına reklamsız bir deneyim sunmak için yeni bir Twitter Blue aboneliği üzerinde çalışıyor.

Twitter, kullanıcıların platforma reklam görmeden göz atmalarını sağlayacak yeni Twitter Blue abonelik modeli üzerinde çalışıyor. Bu yeni modelin daha pahalı ve daha fazla özelliğe sahip olacağı düşünülüyor.

Son zamanlarda Twitter kullanıcıları, çok fazla reklam çıkmasından yana şikayetçi oluyor. Bunu fark eden sosyal medya platformu, kullanıcıları reklamdan kurtaracak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Twitter’ın patronu ve CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yeni abonelik modeli hakkında ilk bilgileri açıkladı.

Elon Musk, “Twitter’da çok sık ve çok büyük reklamlar var. Önümüzdeki haftalarda her ikisini de ele almak için adımlar atılıyor. Ayrıca, sıfır reklama izin veren daha yüksek fiyatlı bir abonelik olacak.” dedi.

Twitter Blue, doğrudan Twitter’ın iOS veya Android uygulaması üzerinden abone olan kullanıcılar için aylık 11 dolar olarak fiyatlandırılıyor. Apple ve Google’ın uygulama içi satın alma komisyonunun geçerli olmadığı web sürümünde ise hizmetin maliyeti aylık 8 dolar oluyor. İlk zamanlarda bot veya sahte hesapların da Twitter Blue’ya kolayca eriştiği görülürken yapılan düzenlemelerin ardından bu tarz sorunların yaşanma ihtimali oldukça düşürüldü.

Yakın tarihli bir rapora göre Twitter’ın reklam geliri, Musk’ın şirketi Ekim ayında devralmasından bu yana önemli ölçüde azaldı. Üst düzey bir Twitter yöneticisi, çalışanlarına günlük gelirin bir yıl öncenin aynı gününe göre yüzde 40 düştüğünü söyledi.

Twitter’ın yeni reklamsız abonelik modelinin, reklam gelirindeki düşüşü tersine çevirmede başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek. Ancak platformun, platformdaki reklamların sıklığı ve boyutuyla ilgili kullanıcı şikayetlerini gidermek için adımlar attığı da direkt olarak görülüyor.

Güncel İçerikler