Güneş enerjisinin daha erişilebilir olmasını sağlayan SunRoof, 13.5 milyon euro yatırım aldı

Güneş enerjisinin herkes tarafından kullanılmasını sağlayarak fosil yakıtlardan uzaklaşmayı sağlayan SunRoof, 13.5 milyon euro yatırım aldı.

Yenilikçi güneş çatı sistemi ile güneş enerjisi pazarına teknolojik bir bakış açısı getiren SunRoof, 13.5 milyon euro yatırım aldı. Tura, World Fund, Nordic Alpha Partners ve L&G Capital katıldı. 

2013 yılında Karol Kaniuk ve Lech Kaniuk kardeşler tarafından kurulan SunRoof, yenilenebilir enerjiye global geçişi hızlandırmak için oluşturuldu. Girişim, elektrik üreterek tüm binanın enerji talebini karşılayacak entegre güneş çatıları geliştiriyor. 

Tüketiciler sadece bu yenilenebilir enerji kaynağına geçmek istemiyor, aynı zamanda kamusal alan da bunu aktif olarak teşvik ediyor. Örneğin Avrupa Birliği, 2029’dan itibaren tüm yeni binalarda güneş panellerini zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor. Yine de, kıta genelinde büyüyen müşteri tabanına hizmet verecek vasıflı montajcıların eksikliği nedeniyle daha geniş sektör talebi karşılamakta zorlanıyor. SunRoof da bu sorunu çözmeyi amaçlayarak yola çıkıyor. 

Binaya entegre güneş çatıları, güneş enerjisi piyasasını yeniden düzenliyor. Aynı zamanda ev sahiplerine estetik açıdan hoş olan uçtan uca eksiksiz bir enerji yönetim sistemi sunuyor. Yenilikçi teknolojiyi en son enerji veri kaydı yazılımıyla birleştiren girişim, dünyanın en büyük, en akıllı güneş enerjisi evleri ağını kurma misyonunu da üstleniyor.

2’si 1 arada güneş enerjili çatılar, SunRoof platformunun temelini oluşturuyor. Bu çatılar, geleneksel tepeye monte fotovoltaik modülleri kullanmak zorunda kalmadan elektrik üretiyor. SunRoof, geleneksel malzemeleri en son enerji yakalama teknolojisiyle birleştirerek dünyanın her yerinde metrekare başına en verimli güneş çatılarını yapmakla kalmayıp aynı zamanda maliyetleri de düşük tutabiliyor. Ayrıca çatılar, geleneksel çatı ve PV kurulumlarına göre daha az kaynak ve malzeme kullandığından karbon emisyonlarını azaltıyor.

SunRoof, çatı montajının kanıtlanmasının yanı sıra, enerji depolama ve müşterilerin çatı konstrüksiyonunu takip edebilecekleri bir dijital platform da sağlıyor. Ardından müşteriler, bir uygulama aracılığıyla enerji üretimlerini ve tüketimlerini kolayca denetleyebiliyor. 

SunRoof Kurucu Ortağı ve CEO’su Lech Kaniuk, “Avrupa’da iki krizle karşı karşıyayız: iklim ve enerji krizleri. SunRoof tüketicilerin, işletmelerin ve hükümetlerin bağımsız, yenilenebilir enerjiye erişmesini ve bunlardan faydalanmasını ve fosil yakıtlara olan aşırı bağımlılığı sona erdirmesini sağlıyor. SunRoof için toplu olarak mümkün olan en iyi yatırım ortamını oluşturan bu harika yatırımcılara sahip olmaktan çok memnunum. Uygulamalı destek ve kendi ağlarıyla bağlantı sağlayacak kaynaklara sahip bu parlak iklim yatırımcıları grubu sayesinde, büyümemizi daha da hızlandırabileceğimize ve uluslararası genişlememizi hızlı bir şekilde yürütmek için iyi bir konumda olacağımıza gerçekten inanıyorum.” dedi.

World Fund’dan Tim Schumacher, “Güneş panelleri, yenilenebilir bir geleceğe öncülük etmek ve iklim kriziyle mücadele etmek için sahip olduğumuz en etkili araçlardan biri oluyor. SunRoof’un çözümü, iklim kriziyle mücadele etmek ve mega tonlarca CO2e’nin atmosfere karışmasını önlemek için ihtiyacımız olan türden bir düşünce.” dedi. 

2023’e iyi bir başlangıç ​​yapmakta olan girişim için heyecan verici bir yıl olacak gibi görünüyor. SunRoof, her yıl %300 büyüme gerçekleştirdi ve 2020 yılının Ocak ayından bu yana gelirlerini 13 kat artırdı. Yatırımla beraber girişim, İsveç, Almanya ve Polonya’daki müşteriler ve ABD’deki pilot bölgeler için yeni ürünler geliştirip pazardaki varlığını büyütmeyi hedefliyor. 

Güncel İçerikler