Porsche, elektrikli araçlar için çeşitli bataryalar geliştiren Customcells’e yatırım yaptı

Elektrikli araçlar için lityum-iyon piller geliştiren Customcells, 63 milyon dolar yatırım aldı.

Geliştirdiği yenilikçi pillerle elektrikli araçların daha uzun menzillere sahip olmasını amaçlayan Customcells, düzenlenen Seri A turda 63 milyon dolar yatırım aldı. World Fund liderliğinde düzenlenen tura otomotiv devi Porsche, Abacon Capital ve Vsquared Ventures katıldı.

Leopold König ve Torge Thönnessen tarafından kurulan Customcells, elektrikli araçlar ve tıbbi ekipmanlar gibi ürünlere güç sağlayan yüksek performanslı lityum-iyon piller geliştiriyor. Ayrıca hali hazırda bulunan ömrünü tamamlamış bataryaları da geri dönüştürüyor. Itzehoe ve Tübingen’de fabrikaları bulunan Customcells, Fraunhofer-Gesellschaft’ın bir yan ürünü olarak geliştirildi. Uzun süredir son teknoloji lityum iyon pil hücrelerinin geliştirilmesinde ve seri üretiminde önemli rol oynuyor.

Customcells Group CEO’su Dirk Abendroth, “Pil hücreleri için uluslararası pazarda yeni bir premium segment oluşturmayı ve bu pazarı şekillendirmeyi amaçlıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre özel olarak geliştirilen ve üretilen yeni nesil pil hücreleri de bu pazar içerisinde yer alıyor. Customcells, global pil hücresi işinde bağımsız, büyük ve birinci sınıf bir marka olan global bir oyuncu haline gelmelidir.” dedi.

World Fund kurucu ortağı Daria Saharova, “Enerji depolama, yenilenebilir enerjilerin daha fazla genişletilmesi ve dolayısıyla küresel ekonominin daha fazla karbondan arındırılması için çok önemli bir teknoloji.” dedi.

Abacon Capital CEO’su Tobias Krauss, “Ekonomimizin elektrifikasyonu daha yeni başlıyor ve dünyanın en büyük üç pazarının – enerji, inşaat ve mobilite – dönüşümünü sağlıyor. Enerji depolama çok önemli nokta. Customcells, bunun için benzersiz bir konuma sahip ve müşterilerini güvenilir bir ortak olarak memnun ediyor.” dedi.

Girişim, yeni yatırım turuyla birlikte havacılığın elektrifikasyonundaki konumunu daha iyi ele almayı ve ABD gibi yeni pazarlara açılmayı planlıyor.

Güncel İçerikler