Porsche Mission X tanıtıldı: Elektrikli spor araçlara yeni bir soluk getiriyor

Alman otomotiv devi Porsche, yeni elektrikli hypercar konseptiyle tasarlanan Mission X modelini duyurdu. Konsept model, geleceğin teknolojisini gün yüzüne çıkarıyor. 

Alman otomotiv devi Porsche, yeni elektrikli hypercar konseptiyle tasarlanan Mission X modelini duyurdu. Konsept model, geleceğin teknolojisini gün yüzüne çıkarıyor.

Tamamen elektrikli hypercar, Porsche’nin alışılagelmiş tasarım dilinden radikal bir şekilde ayrılıyor. Ancak şirketin elektrikli araçlardaki geleceği konusunda ciddi olduğu da yenilikçi araçlarla beraber ortaya çıkıyor.

Mission X, birleşik 1.000 beygir gücü üreten bir çift elektrik motoruyla çalışıyor. Bu motorlar, araca 200 milin üzerinde bir azami hız ve 0’dan 60 mil/sa hıza sadece 2.5 saniyelik bir hızlanma süresi veriyor.

Mission X ayrıca 300 milin üzerinde bir menzil sağlayan 900 voltluk bir pil takımını bünyesinde barındırıyor. Tasarım açısından Mission X, Porsche’nin daha önce ürettiği hiçbir araca benzemiyor.

Otomobil, geniş panoramik bir ön camı ve çift martı kanadı kapıyı bünyesinde barındırıyor. Aracın hakim olduğu şık, aerodinamik gövde dikkatleri üzerine çekiyor. Sürücüye odaklanan minimalist bir tasarıma sahip iç mekan da aynı derecede etkileyici izlenim yaratıyor.

Porsche, Mission X’i prototipten üretim bandına geçirme planları hakkında henüz herhangi bir açıkla yapmadı. Ancak şirketin elektrikli araçlara yönelik gelecek vizyonunu sergilemek için konsept otomobili kullandığı açıkça belli oluyor. Mission X, Porsche’nin cesur ve iddialı duruşunu en iyi şekilde yansıtıyor. Her ne kadar Mission X prototip olsa da nereye giderse gitsin tüm dikkatleri üzerine çekeceği kesin gibi görünüyor.

Güncel İçerikler