SaaS odaklı yol analiz yazılımı vialytics, 9.2 milyon euro yatırım aldı

SaaS odaklı yol analiz yazılımı geliştiren vialytics, Seri A turda 9.2 milyon dolar yatırım aldı.

Şehirler ve topluluklar için yapay zeka tabanlı bir yol yönetim sistemi olan Stuttgart merkezli vialytics, Seri A turda 9.2 milyon dolar yatırım aldı. Scania Growth Capital tarafından yönetilen tura mevcut yatırımcılar EnBW New Ventures ve Statkraft Ventures katıldı. 

2018 yılında Patrick Glaser, Achim Hoth ve Danilo Jovicic-Albrecht tarafından kurulan girişim, yolların düzenli olarak korunması ve bakımı için gerekli olan durum verilerini otomatik olarak toplayarak analiz edilmesini sağlıyor. Bu sayede, işçilerin yol güvenliğini garanti altına almalarına ve belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmelerine yardımcı oluyor.  

Bir bilgisayarın web sisteminde, kaydedilen veriler ofisler arasında işlenerek sürdürülebilir yol yönetimi için rehabilitasyon önlemleri etkin bir şekilde planlanıyor.

Stuttgart merkezli girişim, 2021’in başından bu yana 100 belediyeyle ortaklık kurduğunu iddia ediyor. Yollarında araç kullanmak ve elde edilen verilerden önlemler oluşturmak için düzenli olarak vialytics sistemini kullanan 300 belediye bulunuyor. Kurucu ortak Patrick Glaser, “Şu anda belediye gereksinimlerini bizimkinden daha iyi karşılayan başka bir sistem yok.” dedi

Girişim şu anda Almanya’da 250 ve Fransa’da 50 ortak belediye ile çalışıyor. Ayrıca Avusturya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre’de müşterileri bulunuyor. vialytics, yeni yatırımcıların yardımıyla Almanya ve komşu Avrupa ülkelerinden gelen talebi karşılayabileceğini belirtiyor.

vialytics, aldığı yatırımı temel ürününü otomatik yol durumu tespiti için daha da geliştirmek için kullanacağını söylüyor. 

Güncel İçerikler