LiDAR sensörleri odaklı Scantinel Photonics, 10 milyon euro yatırım aldı

Otonom araçlar için LiDAR sensörleri geliştiren Scantinel Photonics, 10 milyon euro yatırım aldı.

Otonom araçlar için yeni nesil LiDAR sensörler üzerinde çalışan Scantinel Photonics, düzenlenen Seri A turda 10 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna PhotonDelta, Scania Growth Capital ve ZEISS Ventures katıldı.

Almanya, Ulm merkezli Scantinel Photonics, Frequency-Modulated Continuous Wave (FMCW) yani Frekans Modülasyonlu Sürekli Dalga algılama teknolojisiyle otonom araçlar için yeni nesil LiDAR çözümleri sunuyor. Girişim, 2019 yılında Andy Zott, Vladimir Davydenko ve Jan Horn tarafından kuruldu. Scantinel, geliştirdiği FMCW LiDAR teknolojilerle mobiliteyi güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Engelleri tespit etmek ve bunlardan kaçınmak, nesneleri izlemek ve gerçek zamanlı konum ve haritalama gibi özellikleri bir araya getirmek için Scantinel’in FMCW LiDAR sensörleri, otonom sürüşün çok önemli bir parçası oluyor.

Scantinel’in LiDAR sistemi, sis, yağmur, kar vb. gibi kötü hava koşullarıyla etkili bir şekilde başa çıkabiliyor. Ölçülen her bir piksel için anında doğrudan hız bilgisi elde ediliyor. Girişim, böylesine gelişmiş bir kombinasyonun güvenlik farkındalığını benzeri görülmemiş bir düzeye taşıdığını söylüyor.

Scantinel kurucu ortağı Andy Zott, “PhotonDelta’nın yatırımını ve desteğini büyük bir değer olduğunu görüyoruz. PhotonDelta’nın önde gelen entegre fotonik ekosisteminden elde edilen iş birliklerini ve faydaları en üst düzeye çıkarmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

PhotonDelta CEO’su Ewit Roos, “Fotonik çipler, işlemci üzerinde FMCW LiDAR gibi yenilikleri hayata geçirecek özel bir çip teknolojisidir. Scantinel ile bu yolculuğa çıkmaktan heyecan duyuyoruz. Scantinel’e yapılan yatırımı, fotonik ekosistemimizi büyütmek ve güçlendirmek için uyumlu olduğumuzu düşünüyoruz.” dedi. 

Bu yatırımla PhotonDelta, Avrupa’da fotonik ekosistemi oluşturma hedefinde ilerliyor. Ayrıca FMCW LiDAR cihazlarını müşterilere sunulması da planlanıyor.

Güncel İçerikler