Elektrikli otomobiller için otomatik şarj çözümü geliştiren Easelink, 8.3 milyon euro yatırım aldı

E-mobilitenin küresel dağıtımını kolaylaştırma amacıyla otomatik şarj çözümü geliştiren Easelink, 8.3 milyon euro yatırım aldı.

Tam otomatik şarj deneyimi sağlayan Avusturya merkezli şirket Easelink, A Serisi finansman turunda 8.3 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. SET Ventures liderliğindeki turda EnBW New Ventures ile Smartworks ve mevcut yatırımcı Hermann Hauser yer aldı.

Elektrikli mobilite her geçen gün büyüyen bir sektör haline gelirken, şarj teknolojisine olan ihtiyaç da artmaya devam ediyor. Bu alanda faaliyet gösteren Graz merkezli Easelink, e-mobilitenin küresel dağıtımını kolaylaştırma vizyonuyla 2015 yılında kuruldu. Matrix Charge sistemi aracılığıyla Easelink, elektrikli araçları elle şarj etmeyi ortadan kaldırıyor. Bunun yerine tam otomatik şarj çözümüyle sürücülere kolaylık sağlıyor. Matrix Charge sistemi, bir araç altı ünitesi ve park alanına monte edilmiş bir şarj noktası içerir. Easelink’in bu teknolojisi, çoğu büyük elektrikli araç platformuyla uyumludur.

Görselde de görülebileceği gibi, Easelink’in teknolojisi elektrikli otomobil şarj sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor. Park alanının zemininde bulunan şarj noktası, araç altındaki şarj ünitesi ile etkileşime girerek otomatik şarj sürecini başlatıyor.

Matrix Charge sistemi, şu anda birçok pilot projede kilit ortaklar tarafından hâlihazırda kullanılıyor. Örneğin, Viyana ve Graz’daki taksi filolarının otomatik olarak şarj edilmesini hedefleyen eTaxi Avusturya projesi, Easelink teknolojisinden faydalanıyor.

Şu anda 30 kişilik bir ekiple çalışan şirket, son finansmanı ekibini büyütmeye devam etmek ve otomotiv ve altyapı endüstrisindeki işbirliklerini genişletmek için kullanmayı planlıyor. Ayrıca, küresel bir otomatik şarj standardı belirleme hedefini sürdürmek istiyor.

Güncel İçerikler