Apple, Premier League yayın haklarını almaya hazırlanıyor

Apple, İngiltere Premier League'in 3 yıllık yayın haklarını satın almak için çalışmalarına başladı.

Teknoloji devi Apple, dünyanın en büyük futbol liglerinden biri olan İngiltere Premier League’in yayın haklarını satın almak için çalışmalarını sürdürüyor. Spor odaklı içerikler arasına MLS’in hemen ardından Premier League katılacak gibi görünüyor.

Apple, Major League Soccer (MLS) ile yaptığı uzun yıllık anlaşmayla beraber karşılaşmalar, Apple TV üzerinden yayınlanacak. Premier League’in 3 yıllık yayın hakları için teknoloji şirketi, 6.23 milyar dolar ödemeyi planlıyor. Futbolun popüler olduğu İngiltere’de yayın hakları bu sene yenilenmedi. Yapılacak anlaşmayla beraber 2025 yılına kadarki süreç için Apple’ın en büyük aday olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde spor odaklı canlı yayınlar için Sky Sports, BT Sport ve Amazon Prime Video kıyasıya rekabet içerisine giriyordu. Bu rekabette birçok spor dalının yayın haklarına sahip olan Sky Sports öne çıkıyordu. Apple’ın da bu alanda çalışmalarını sürdüreceği ve daha da büyüteceği tahmin ediliyor.

Teknoloji devinin spor odaklı içeriklere önem vermesinin arkasında Apple TV+ için hazırlanan “Super League: Battle for Football” belgeseli yatıyor. Şirket, özel hazırladığı bu belgeselle futbola ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Sporla alakalı kapsamların genişletilebilmesi için bu tarz içeriklerin artırılacağı düşünülüyor.

Apple’ın 6.23 milyar dolar ödeyerek 3 yıllık yayın haklarına sahip olacağı söyleniyor. Sky Sports, BT Sport ve Amazon Prime Video gibi üst düzey içerik platformlarına rakip olarak İngiliz futbolu için Apple da devreye giren 4. büyük şirket olacak.

Güncel İçerikler