Türk Hava Yolları’nın Terminal Girişim Hızlandırma Programı, girişimcilerin başvurularını bekliyor

Kurulduğu ilk günden beri inovasyon kültürünü sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla yöneterek dünyada sektör liderleri arasında yer alan Türk Hava Yolları, girişimcilik ekosistemine destek olmak amacıyla geliştirdiği programların arasına bir yenisini daha ekledi.

Terminal İş Birliği Programı ve Invest On Board programlarına ek olarak; Terminal Girişim Hızlandırma Programı duyuruldu.

Terminal Girişim Hızlandırma Programı Nedir?

Girişimlerin kurumlar ile daha kolay iş birliği yapabilmesi ve büyüyebilen organizasyonlar haline gelebilmesi için ihtiyaç duydukları maddi kaynak geliştirme, bilgi, deneyim ve iş ağı geliştirme gibi konularda onları destekleyen bir girişim hızlandırma programıdır.
Program, girişimcilere ihtiyaç duydukları yetenekleri kazandırmayı ve böylelikle Türkiye girişim ekosistemindeki kaliteli girişim sayısının arttırmayı hedeflemektedir.

Terminal Girişim Hızlandırma Programı Girişimlere Neler Sağlıyor?

Program, girişimlerin gelirlerini arttırabilmelerine, giderlerini azaltabilmelerine, girişimlerini daha iyi yönetebilmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve deneyimi kazanabilmelerine, iş ağı geliştirebilmelerine olanak sağlayabilecek şekilde tasarlandı.

Programa kabul edilen girişimlerin erişebilecekleri faydalar aşağıdaki gibi;

  • PoC / Pilot Proje Desteği
  • Uçak Bileti / Mil Desteği
  • Pazarlama ve İletişim Desteği
  • Yurtdışı Etkinlik Katılım Desteği
  • Eğitimler
  • IK Envanter Testi
  • Açık Ofis Alanı Desteği
  • THY ve İştiraklerine Erişim
  • Diğer Kurumlara Erişim
  • Türk Hava Yolları İş Birimleri Mentörlük Desteği
  • Ekosistem Profesyonelleri Mentörlük Desteği
  • Türk Hava Yolları Üst Yönetim ile Birebir Görüşmeler
  • Invest On Board Ağı Katılım
  • Yan Hak Araçlar

Programın Odak Alanları Neler?

Türk Hava Yolları, programın daha verimli gerçekleşebilmesi ve iş birliği fırsatlarının ortaya çıkabilmesi için kurumun ilgi duyduğu bazı odak alanlarını belirledi. Programa başvuracak girişimlerin bu odak alanlarında çözüm üreten firmalar olması bekleniyor.

Bu alanlar;
Havacılık Çözümleri
Seyahat ve Havacılıkta Müşteri Deneyimi
Sosyal Girişimler / Sürdürülebilirlik
Kurumsal Süreçler ile İlgili Teknolojiler
Pazarlama ve Satış Kanallarında Dijitalleşme
Yeni Nesil Teknolojiler

Kimler Başvurabilir?

Programa başvurabilmek için aranan bazı şartlar var. Bunlar;
Program odak alanları kapsamında çözüm üretmek.
Program sürecinde gerçekleştirilecek aktivitelerde program ekibi, eğitmenleri, mentörleri ve Türk Hava Yolları iş birimlerinden uzmanlar, yöneticiler ile birlikte çalışmak için gereken zamanı ayırabilecek.

Girişimin aşağıdaki seviyelerde olması;

Ürün var ancak henüz gelir üretmiyor
Ürün var ancak ürün-pazar uyumu yok, geri bildirim almaya ihtiyacı var.
Ürün var, gelir üretiyor ve büyümeyi hedefliyor.
Program başında ya da sonunda kurumlar ile poc / pilot proje yapabilecek durumda olması

Program Takvimi Nasıl?

Program başvuruları 12 Aralık 2022 tarihinde başladı ve 23 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından ön değerlendirmeyi geçen girişimler, jüri değerlendirme etkinliğine davet edilecekler. Jürinin değerlendirmesi sonucunda başarılı bulunan girişimler hızlandırma programına davet edilecekler.

Şubat 2023 ‘de başlaması planlanan program 12 hafta sürecek. Program bünyesinde birçok eğitim, iş ağı geliştirme, mentörlük, deneyim sohbetleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.
Ardından programa katılan girişimler Mayıs 2023 ‘deki demoday etkinliğinde final sunumlarını yaparak programdan mezun olacaklar.

Program hakkında daha fazla bilgi alabilmek, değişikliklerden haberdar olabilmek ve programa başvurabilmek için program sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Başvuru: terminal.turkishairlines.com

Güncel İçerikler