Ferrari, Formula 1 araçları ve araç içi sistemleri için Harman ile ortaklık yapıyor

Ferrari, araç içi teknolojileri ve güncellemeler ile beraber Formula 1 takımı içi partnerlik anlaşmasına vardığını açıkladı.

İtalyan araç markası Ferrari, Formula 1 araçları ve geliştirdiği spor arabalarında yeni otomobil teknolojileri geliştirmek için Harman ile iş birliği yaptığını açıkladı. Anlaşmayla beraber Ferrari müşterilerinin özellikleri ve hizmetleri istedikleri zaman “akıllı telefona benzer şekilde” güncellemesine ve kişiselleştirmesine yardımcı olunacak.

Harman, CES 2023‘te “Ready” markası altında bir dizi araç içi teknolojiyi katılımcılarla duyurdu. Harman’ın Ferrari ile yeni çok yönlü ortaklığı, İtalyan markanın araç yelpazesinde Ready Upgrade donanım ve yazılım kabin içi deneyimlerini getirecek.

Ferrari CEO’su Benedetto Vigna, “Ortaklığımız, mükemmellik ve teknoloji ile yeniliğin sınırlarını zorlamak için kutlanan iki markayı bir araya getiriyor. Kabin içi deneyim avantajımızı genişletmek ve müşterilerimize benzeri olmayan bir sürüş sunmak için Harman ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Harman Ready Upgrade, araçların yaşam döngülerini iyileştirmeye ve araba üreticileri için geliştirme döngüsünü kısaltmaya yardımcı olacak, araç güncellemelerinde verimli olmasını sağlayacak yenilikçi bir yazılım ve donanım teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Temel olarak, markanın müşterileri artık özellikleri ve hizmetleri herhangi bir zamanda “bir akıllı telefona benzer şekilde” güncellemek ve kişiselleştirmek için erişim elde edecek. Şu anda, çeşitli otomobil üreticileri, uzmanlık alanları dışındaki teknolojiler ve güvenlik özelliklerindeki değişikliklere ayak uydurmakta güçlük çektikleri için çeşitli ortaklıklar yapıyor.

Harman, 2023 sezonundan itibaren Ferrari’nin Formula 1 takımı için özel Kabin İçi Deneyim ortağı olacak. İki şirket henüz yeni ortaklıklarıyla ilgili daha fazla ayrıntı açıklamadı. Yeni sezonun önemli takımları arasında yer alan Ferrari’nin yaptığı ortaklıkla beraber bütçe konusunda da elinin rahatlayacağı düşünülüyor.

Güncel İçerikler