Sağlık sigortaları üzerine çalışmalar yapan hi.health, 6 milyon euro yatırım aldı

Sağlık sigortalarının faturalandırılmasını ve ödemesini kolaylaştıran hi.health, 6 milyon euro yatırım aldı.

Sağlık sigortası alanında faturalandırmayı ve geri ödemeyi basitleştiren hi.health, Seri A öncesi turda 6 milyon dolar yatırım aldı. Tura SpeedInvest ve Calm/Storm‘un yanı sıra yeni yatırımcılar Haymaker Ventures, Fin VC ve Nina Capital katıldı.

2018 yılında Fredrik Debong ve Sebastian Gruber tarafından kurulan girişim, nsanların tıbbi harcamalarının daha hızlı ve daha basit bir süreçte geri ödenmesini amaçlıyor. Ekip, sağlık faturalarına rahat ve güvenli erişim sunan bir uygulamayı da kullanıcılarla buluşturuyor. Girişim, sigortalı kişiler için geri ödeme sürecini basitleştiren bir dijital sigorta teknolojisi çözümü geliştirdi.

Kullanıcılar faturalarını dijital olarak kolayca hi.health’e gönderebiliyor. Bununla beraber girişim, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlayarak daha sonraki işlemler, faturalandırma ve müşteri hizmetleri ile ilgileniyor. Entegre “kütüphane” ile kullanıcılar, sigortalarının kapsadığı ilgili dijital sağlık ürünleri ve hizmetleri hakkında şeffaf bir genel bakış elde edebiliyor.

hi.health

2019’da uygulamanın kullanıma sunulmasından bu yana şirket, 50 milyon Euro’nun üzerinde geri ödeme sağladı. Girişim, rün geliştirme çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor. Seçili çevrimiçi mağazalarda yapılan satın alma işlemlerinin ödemesi artık doğrudan uygulama aracılığıyla yapılabiliyor. Çevrimiçi eczanelere ek olarak, çevrimiçi gözlükçüler ve teletıp sağlayıcıları da artık hi.direct sistemine entegre edildi.

hi.health kurucu ortağı ve CEO’su Sebastian Gruber“Piyasada yaklaşık üç yıl geçirdikten sonra kullanıcılarımız için şimdiden birkaç yüz bin başvuruyu işleme koyabiliyor olmamız, geri ödeme için dijital bir çözüme olan ihtiyacın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Yeni yatırım, harika ekibimizi daha da genişletme ve gelecekte ortak şirketlere ve kullanıcılara hi.health’ten daha da fazla dijital hizmet sunma fırsatı veriyor.” dedi.

SpeedInvest ortağı Markus Lang, “hi.health, insurtech ve fintech arasındaki arayüz için benzersiz bir çözüm geliştirdi ve son birkaç yılda bu pazarın potansiyelini gösterdi. Bu nedenle gelecekte büyük takımı desteklemek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Girişim, yeni yatırımla çalışan sayısını, ürün ve pazar varlığını genişletmeyi planlıyor. Ayrıca Hi.health, hizmetini gelecekte ilaç şirketlerine veya doktor yazılımı sağlayıcılarına da sunmak istiyor.

Güncel İçerikler