Apple CEO’su Tim Cook, maaşına yüzde 40 indirim yapmak istiyor

Apple CEO'su Tim Cook, maaşını yüksek bularak yüzde 40 oranında kesinti yapılmasını istedi.

Apple CEO’su Tim Cook, 2023 yılı için maaşına yüzde 40 indirim yapılmasını istiyor. 2022’de 84 milyon dolar alan Cook, bu yıl ise 49 milyon dolar alacak.

Maaş konusunda yapılan değişiklik, Tim Cook tarafından bizzat istenildiği için daha da dikkat çekti. Cook’un yeni ücretini belirlemek için, Apple yönetim kurulundaki ücret komitesi “hissedar geri bildirimlerini, Apple’ın olağanüstü performansını ve alınan geri bildirimler ışığında Tim Cook’un tazminatını ayarlama tavsiyesini dengeledi.” 2023 tazminatının da farklı olabileceği konuşuluyor. Yapılan planlamalara göre Apple CEO’su, 2022’de aslında 99.4 milyon dolar kazandı. Bonuslarla beraber daha fazla kazanan Cook’un 2023 yılında da buna oldukça benzeyen bir maaşa sahip olacağı tahmin ediliyor.

Apple oldukça başarılı olmaya devam ederken, piyasa değeri bir yıl öncesine göre düşüş yaşadı. Şirketin en büyük nakit kaynağı iPhone ile bazı üretim zorluklarıyla karşı karşıya kalması da önemli bir sorun oluyor. Apple’ın gelecekte yapmayı planladığı projeler hakkında da bazı endişeler bulunuyor. Uzun süredir konuşulan karma gerçeklik gözlüğü gecikmeli olarak duyurulacak. Araç projesi olan Project Titan’ın ise uzun birkaç yıl içerisinde resmiyete kavuşacağı bildiriliyor.

Cook’un tazminatındaki bu değişiklik, yönetici maaşına yönelik değişen tutumu yansıtıyor. Apple CEO’su, meslektaşları için de büyük bir örnek oluşturuyor. Yüksek seviyedeki bir yöneticinin kendi maaşından kesinti yapılmasını tavsiye etmesi alışılmadık bir durum olduğu için emsal niteliği taşıyor. 

Güncel İçerikler