Yıldız Ventures, 2022 yılında 900’den fazla startup’ı değerlendirdi

2019 yılında yeni nesil girişimcilik ekosistemini Yıldız Holding faaliyetlerine kazandırmak için kurulan Yıldız Ventures, 2022 yılını büyüme ile tamamladı. Earlybird Venture Capital ve Revo Capital gibi girişim sermayesi yatırım fonları da dahil olmak üzere birçok fonu destekleyen Yıldız Ventures; 2022 yılında girişim sermayesi şirketi Gözde Tech Ventures’ı da kurarak yüzde 59’u uluslararası, yüzde 41’i yerel olmak üzere 900’den fazla start-up’la ve 70’ten fazla VC fonunu değerlendirme fırsatı buldu.

Kurumsal girişim sermayesi (CVC) kapsamında Yıldız Holding’in ana iş kolları olan gıda ve  perakende başta olmak üzere pek çok sektörde yenilikçi iş fikirlerini geliştirip büyütmeyi  hedefleyen Yıldız Ventures, yeni girişimlere yatırım yapıyor. Gıda, tüketici ve perakende teknolojileri alanlarına odaklanan Yıldız Ventures, başta e-ticaret olmak üzere bu  ekosistemde yer alan, tedarik zinciri, finansal teknolojiler, data kullanımı, yapay zekâ, lojistik  gibi sektörlere de odaklanıyor.  

Yıldız Ventures Kurucusu ve CEO’su Yahya Ülker, global ve yerli erken aşama teknoloji VC  fonlarına ve sektör bağımsız erken aşama büyüme evresindeki girişimlere direkt yatırım  yapmak için 2022 yılının başında Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın yeni nesil  teknoloji yatırım kolu olan Gözde Tech Ventures’ı kurduklarını söylüyor. Gözde Tech  Ventures yurt içi ve yurt dışında, teknolojisini kanıtlamış, hızlı büyüme potansiyeline sahip,  ölçeklenebilir ve sektör odaklı girişimlerin erken büyüme aşama turlarına direkt yatırım  yapıyor.  

Alanında öncü girişimleri desteklemeye önem verdiklerinin altını çizen Yahya Ülker, yıl  boyunca 24 yatırım komitesi düzenlediklerini, yaklaşık 100 girişim ve VC fonunu yatırım  komitesine taşıdıklarını belirterek; yıl içinde dört global VC fonuna ve iki girişim sermayesi  yatırım fonuna yatırım yaptıklarını söylüyor. Earlybird Venture Capital, 500 Emerging Europe, ScaleX, Revo Capital gibi girişim sermayesi yatırım fonları dahil olmak üzere birçok fonu da  destekleyen Yıldız Ventures, sadece 2022 yılında Gözde Tech Ventures ile yüzde 59’u  uluslararası, yüzde 41’i yerel olmak üzere 900’den fazla startup’ı ve 70’ten fazla VC fonunu değerlendirme fırsatı buldu. 

Kadın Girişimcilere Destek  

Arya Kadın Yatırım Platformu’nun Beyond The Billion iş birliğiyle başlattığı “Türkiye ve Komşu  Ülkelerde Kadın Girişimcilere 100 Milyon Dolar” kampanyasının ilk destekçilerinden biri olan  Yıldız Ventures, 2022 yılında direkt ve dolaylı olarak girişim sermayesi fon yatırımları ile kadın  kurucu veya kadın ortak kuruculu 29 girişime yaklaşık 1.2 milyon dolar sermaye sağladı.  

Ödüller Yıldız Ventures’a

Yıldız Ventures, 2022’de Fast Company Startup Dostu Şirketler yarışmasında dördüncülük  ödülü, İsteGelsin ile Fast Company En iyi Kurum İçi Girişimcilik’te ikincilik ödülü, IDC  Türkiye’nin düzenlediği Future Enterprise Ödülleri’nde Startup Connector “Best in Future  Ecosytem” kategorisinde birincilik ödülü ve Jobverse-Yapay Zeka ve Metaverse ile İşe Alım  “Best in Future of Work” kategorisinde üçüncülük ödüllerini aldı. 

Güncel İçerikler