Yıldız Ventures, Asana ile birlikte yatırım değerlendirme sürecini hızlandırdı

Yıldız Ventures tüm iş akışını ve 300 kişiden oluşan ekibini tek bir platformda merkezileştirerek yatırım değerlendirmesini %50 oranında hızlandırdı.

Yıldız Holding’in girişim sermayesi alanında faaliyet gösteren firması Yıldız Ventures, yatırım değerlendirme sürecini hızlandırıp verimliliği artırmak için Asana platformunu tercih ediyor. Firmanın CEO’su Yahya Ülker, Yıldız Ventures’ın girişim ekosistemini zenginleştirmesine ve yatırımların değerlendirmesini yaparken daha hızlı hareket etmesine yardımcı olmak için en yeni teknolojileri ve uygulamaları bir araya getiriyor.

İşlerin tek bir platformda merkezileştirilmesiyle firma verimliliğinin artacağını öngören Yahya Ülker, 300 kişilik ekibini ve tüm yürütme sürecini Asana’ya geçirdi. Asana’yı kullanmaya başlamadan önce muhtelif araçlar ve çeşitli uygulamaların kullanılması nedeniyle şirket genelindeki tüm projeleri ve gerçekleşen iletişimi takip etmenin hiçbir yolu olmadığından şirket çalışanları, standart süreçlerin sağladığı verimden faydalanamıyordu. Şirketin Asana ile iş yapış şeklinin değişmesi hakkında Yıldız Ventures CEO’su Yahya Ülker, “Asana, rutin işlerimizi otomatik hale getirerek Yıldız Ventures’ın farklı ekipleri ile portföydeki şirketler arasında senkronizasyon oluşmasını sağlıyor.” diyor.

Birinci sınıf bir iş birliği platformu arayışı

Yahya Ülker, 2019 yılında Yıldız Ventures’ın CEO’su olduğunda, daha önce kullandığı münferit görev yöneticilerinin sahip olduklarından daha fazla özelliğe sahip bir iş yönetimi arayışına girdi. 10’dan fazla aracı değerlendirdi ve iş birliğini tüm şirket genelinde destekleyebilme özelliği nedeniyle Asana’da karar kıldı. 

Yahya Ülker ile ekibindeki birkaç kişi, işlerini yönetmek için Asana’yı kullanmaya başladılar. Yıldız Ventures, Asana’nın benimsenmesine hız kazandırmak ve kullanımı optimize etmek için 2020’de Asana’nın iş ortağı ve bir yönetim danışmanlığı firması olan Omtera’yı da işin içine kattı.

Omtera ile iş akışlarının güçlendirilmesi

Yıldız Ventures, Omtera’yla çalışmaya başladıktan sonra, çalışanlar arasında Asana’nın kullanılma oranını %20’den %95’e yükseltti. Uygulama işlemi, Omtera’nın kurucu ortağı Murat Yılmaz tarafından yürütüldü.

Omtera Kurucu Ortağı Murat Yılmaz bu süreci şöyle anlatıyor. “Yıldız Ventures’ın hem holding şirketlerinden, hem iştiraklerden hem de yatırım sürecindeki şirketler gibi bir çok farklı gruplardan gelen pek çok iş girdisi ve çıktısı bulunuyodu.. Tüm talepleri ve ilişkileri organize etmek, işleri yönetmek ve büyük resmi görmek için merkezi ve herkes tarafından kolayca kullanılabilecek bir platforma ihtiyaçları vardı.“  

Omtera işe, iş akışlarını ve sorun yaratan noktaları anlamak için her ekiple bir araya gelerek başladı ve ardından bu iş akışlarının Asana bünyesinde oluşturulmasına yardımcı oldu. Daha önce çevrimdışı olan veya başka araçlar aracılığıyla yönetilen süreçleri buraya dahil ettiler, ekipler arasındaki süreçleri birbirleriyle bağlantılı hale getirdiler ve ekiplerin form, otomasyon ve entegrasyon gibi özellikleri kullanmasını sağladılar. Ayrıca, her seviyedeki çalışanlardan oluşan ekiplere yönelik, özel olarak hazırlanmış Asana eğitimleri düzenlediler. 

Bugün Yıldız Ventures’daki tüm ekipler, daha hızlı ve daha akıllı kararlar almak için Asana’daki süreçleri kullanıyorlar. Bunun sonucunda, iş süreçlerinin %40 oranında daha hızlı yürütülmesi, Zaman alıcı işlerde %35 oranında azalma ve stratejik işlerde %80 oranında artış ve e-postalarda harcanan zamanda %35 ve bilgi aramak için harcanan zamanda %55 oranında azalma aşağıda kaydedildiğini ifade ediyorlar.

Omtera Kurucu Ortağı Murat Yılmaz “Yıldız Ventures’ın buna göre planlarını yapabilmesi ve gereksiz araçlara yatırım yapmaması için Asana’nın ürün güncellemerini içeren yol haritasını düzenli olarak tüm ekiple paylaşıyoruz” diyor.

Asana ile A’dan Z’ye Yönetim 

Yıldız Ventures genelinde; OKR’leri izlemek ve sağlanan ilerlemeyi raporlamak için, anlaşma akışlarını yönetilmesi, devam eden yatırımların takibi, İK talepleri, IT ihtiyaçları, aktif sprintler ve ürün yol haritalarının yönetilmesi, hukuki sözleşme takipleri, tedarikçi yönetimi ve Şirket içi koordinasyon için Asana ve entegreli uygulamaları kullanılıyor. 

Yıldız Ventures, Asana’daki iş akışları sayesinde, bulunduğu pazardaki fırsatları yakalamak için daha atik davranabiliyor. Yıldız Ventures’ın CEO’su Yahya Ülker, “Asana işleri her açıdan görmemizi ve takip etmemizi sağlıyor, böylelikle verimli ve verimsiz tarafları tam olarak saptayabiliyoruz.” diyor.

Yıldız Ventures Yatırım Direktörü Ecem Altıok süreci şöyle anlatıyor. “Asana’nın yardımıyla, finansman sağlayacağımız en iyi girişimleri bulmak için yatırım değerlendirme adımlarımızı tamamen otomatik hale getirmemize olanak tanıyan benzersiz bir iş akışı oluşturduk.” 

Güncel İçerikler