Yeşil enerji girişimi Enpal, 215 milyon euro yatırım aldı

Güneş paneli ve güneş pillerini kiraya veren 215 milyon euro yatırım aldı.

Fotovoltaik (güneş panelleri ve güneş pilleri) kiralama girişimi Enpal, düzenlenen Seri D turda 215 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna Westly Group, Activate Capital, HV Capital, SoftBank Vision Fund II Capital ve Princeville Climate Tech katıldı. 

2017 yılında Mario Kohle, Jochen Ziervoge ve Viktor Wingert tarafından kurulan Enpal, bir kiralama programı aracılığıyla fotovoltaik sistemler, evde depolama ve şarj çözümleri sunarak yeşil enerjiyi erişilebilir hale getirmek istiyor. Enpal’in unicorn statüsüne geçiş yaptığını da 2021 yılında sizlere paylaşmıştık

Berlin merkezli girişim, iklim açısından nötr bir ev için PV sistemleri, enerji depoları, elektrikli araç şarj cihazları, yeşil elektrik tarifeleri ve akıllı enerji yönetme teknolojilerini içeren entegre bir paket sunuyor. 

Enpal’in 30.000 müşterisi bulunuyor. Şu anda ayda 2.000’den fazla güneş enerjisi sistemi kuruyor. Şirket, 400 milyon euroluk satış hedefini aştığını ve 2022 yılını karla kapattığını belirtiyor. 

Enpal’in kurucusu ve CEO’su Mario Kohle, “İklim değişikliğiyle mücadele 21. yüzyılın en büyük mücadelesidir. Her çatıya güneş panelleri, her eve bir pil ve her kapının önüne bir duvar kutusu elektrikli araç koyarak bu küresel sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olmak istiyoruz. Yeşil enerjiyi kolay, uygun fiyatlı ve her hane için erişilebilir hale getirme misyonumuzu destekleyen dünyanın önde gelen temiz teknoloji yatırımcılarını aramızda görmekten heyecan duyuyoruz. Güçlerimizi birleştirerek, karbon emisyonlarını azaltma çabalarımızı artırabilir ve böylece daha sürdürülebilir bir topluma giden yolu açabiliriz.” dedi. 

Enpal kurucu ortağı ve baş yatırım sorumlusu Viktor Wingert, “En büyük yenilenebilir topluluğu inşa etmeyi hayatımızın işi haline getirdik. Misyonumuzu ilerletmek için güçlü yatırımcılara ve yatırım ortaklarına ihtiyacımız var. 2023 ve sonrasında daha hızlı ve daha güçlü büyümek için iyi bir konumdayız. Şu anki gibi zorlu bir makroekonomik ortamda bu kadar yüksek vasıflı ortakların güvenini kazanmak, vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için her zamankinden daha kararlı bir şekilde bizi gururlandırıp güçlü hissettiriyor.” dedi. 

Yatırımla beraber girişim, yeni pazarlara açılmayı ve ürünlerini geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler