Güneş enerjisi sistemleri geliştiren Enpal, 174 milyon dolar yatırım alarak Unicorn oldu

Güneş enerjisinin doğru yollardan elde edilmesini kolaylaştırmayı hedefleyen Berlin merkezli Enpal, 174 milyon dolar yatırım aldı.

Ev sahiplerinin güneş enerjisine geçişini kolaylaştırmak için hizmet veren Berlin merkezli girişim Enpal, C Serisi finansman turunda SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 174 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Yatırım sonrası değerlemesinin 950 milyon euro (1,1 milyar dolar) değerinde olduğunu açıklayan şirket, bu yılın başlarında HV Capital ve SolarCity kurucu ortağı Peter Rive’ı içeren yatırımcılardan topladığı 100 milyon euro dahil olmak üzere C Serisini 250 milyon euro (290 milyon dolar) ile kapatıyor.

Güneş enerjisinin doğru yollardan elde edilmesinin zorluğu ve şirketler arası dengesizlikler sebebiyle sürecin daha da zorlaşması gibi sorunları ortadan kaldırdığını iddia eden Enpal, yapay zeka kullanımı ile ev sahiplerinin ödeme yapması için abonelik tarzı bir sistem oluşturuyor. Şu anda Almanya’da 10 bin müşteriye sahip olduğunu belirten şirket, kendi iç pazarında büyümeye devam etme planları yaparken yeni pazarlara açılmayı da hedefliyor.

Enpal, kullanıcıların çatılarının fotoğraflarını çekmesine izin veren yapay zeka tabanlı algoritmayla beraber gerekli kurulumun boyutunu ve konumunu belirlemek için bilgisayar vizyonu ve diğer teknikleri kullanıyor. Kurulumun tüm tedarik aşamalarını uzaktan yapıyor ve teknisyenler evi yalnızca kurulum noktasında ziyaret ediyor. Böylece şirket, daha düşük maliyetle daha hızlı hizmet verebiliyor.

Enpal CEO’su Mario Kohle, şirketin nihai hedefinin yenilenebilir enerjiyi herkes ve her şey için gerçekçi ve erişilebilir bir seçenek haline getirmek olduğunu vurguladı. Yeni finansman ile Enpal, 15 bin yeni güneş enerjisi sistemi ve enerji depolama sistemi için ödeme yapmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler