Twitter, açık arttırma yoluyla kullanıcı adı satmayı planlıyor

Twitter, uygulama içerisinde yer alan özel kullanıcı adlarını açık arttırma yoluyla satmak istiyor.

Twitter, alternatif gelir yöntemleri elde etmek için özel kullanıcı adlarını online açık arttırma ile satmayı planlıyor. Markaların reklamlarını çekmesiyle beraber gelir kaynaklarında sorun yaşayan şirket, alternatif gelir yöntemleri üzerinde çalışıyor.

Ortaya çıkan raporlara göre sosyal medya platformu, kullanıcıların özel kullanıcı adları için teklif verebilecekleri çevrimiçi müzayedeler düzenlemeyi düşünüyor. Potansiyel yeni gelir akışı geçtiğimiz aralık ayından beri tartışılıyor. Fikrin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz bilinmese de alınan kararlar sonucunda gerçekleşirse planın tüm kullanıcı adlarını mı yoksa sadece bazılarını mı etkileyeceği hakkında da bir bilgi bulunmuyor.

İş insanı, platformda büyük değişiklikler olacağını da geçtiğimiz günlerde takipçileriyle paylaştı. Elon Musk, bu hafta içinde kullanıcılarının zaman çizelgelerinde önerilen ve takip edilen tweet’ler arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan yeni bir özellik getirmeyi planlıyor. Sosyal medya platformu için bu ayrıntılar paylaşılmış olsa da Elon Musk tarafından sağlanan bu özelliğin bir ön izlemesi olmadığı için değişikliklerin gerçekte nasıl görüneceği henüz bilinmiyor.

Geçen ay Elon Musk, bir tweet’te Twitter‘ın yakında 1.5 milyar kullanıcı adını kullanıma sunacağını ve etkin olmayan hesapların silineceğini belirtmişti. Ekim ayında sosyal ağı satın aldıktan sonra iş insanı, kullanıcı adları için yeni çalışmalar yapıldığının sinyalini daha önceden vermişti. 

Twitter’ın kullanıcı adı kısıtlama politikası, kullanıcı adlarının alınıp satılmasına izin vermiyor. Her ne kadar yasal olmasa da kullanıcılar karaborsa vasıtasıyla özel adlara sahip olabiliyorlar. Alınan yeni kararla beraber karaborsadan satışın önüne geçilmesi ve direkt olarak twitter zerinden uygulamaların satın alınması amaçlanıyor. 

Güncel İçerikler