Carbon Health, CVS Health Ventures’tan 100 milyon dolar yatırım aldı

Eren Bali'nin kurucuları arasında olduğu San Francisco merkezli hibrit sağlık şirketi Carbon Health, CVS Health Ventures'tan 100 milyon dolar yatırım aldı.

Eren Bali‘nin kurucuları arasında olduğu San Francisco merkezli hibrit sağlık şirketi Carbon Health, bugün CVS Health’in kurumsal risk sermayesi platformu CVS Health Ventures‘tan D serisi turda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Ancak bu turun 100 milyon dolardan fazla olduğunu ve henüz tamamlanmadığını düşünüyoruz. Çünkü 2020 yılındaki Seri C yatırım turunu 100 milyon dolar ile tamamlamıştı ve Eren attığı tweet’te, CVS’nin 100 milyon dolar ile liderlik ettiğini söyledi. Ancak başka bilgi paylaşmadı. Böylesine büyük bir sağlık şirketinin Seri D turunun 100 milyon dolar olmasının biraz imkansız olduğunu düşünüyoruz. Tur tamamlandığında çok daha büyük rakamları göreceğimizden eminiz.

Bu yatırım, ilk aşamada Carbon Health’in sağlık hizmeti sağlayıcısı Connective Care modelini yeni coğrafyalara açmak için kullanılacak. Şirket özellikle pandemi gibi ulusal ölçekte bir sağlık krizi yaşandığında, bu aşamada bir öncü ve lider olmayı hedefliyor. Bu yatırımla birlikte de teknolojisini daha iyi hale getirerek bu tür krizlere cevap verebilir hale gelecek. Connective Care modeli kullanımı kolay uygulamasıyla hasta ile uzmanı birleştiriyor. Her hastanın da entegre olan sağlık ekibiyle ilişki kurabilmesini, hareket halindeyken sağlıklarını izleyip yönetebilmesini ve ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda yüz yüze bakıma erişebilmesini sağlıyor.

Carbon Health, günlük sağlık hizmetlerini daha kolay yönetmek için, hibrit bakım modeli sunan modern bir sağlık girişimidir. 13 eyalette 125’ten fazla fiziksel konum, yaygın sanal bakım kapsamı ve ortalama 85 NPS ile Carbon Health, ABD genelinde bir milyondan fazla hasta için bakım standardını yükseltiyor. Teknolojiyi uzman bakımıyla birleştiren Carbon Health, hastaların entegre bir ekiple doğrudan ilişki kurmasına, hareket halindeyken sağlıklarını izlemesine ve yönetmesine ve ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda yüz yüze bakıma erişmesine olanak tanıyor.

Bu yatırımla birlikte CVS Health, kendi hasta müşterilerinin deneyimini güçlendirmek için Carbon Health modelinden ve yazılımından yararlanarak, yine kendi belirlediği mevcut CVS Health lokasyonlarında Carbon Health işletim modelini de pilot olarak kullanacak. Dolayısıyla bu yatırımın sadece maddi olmanın ötesinde, büyük bir stratejik önemi de bulunuyor.

Carbon Health’in CEO’su ve kurucu ortağı Eren Bali, “Hastaların daha iyi sağlık sonuçları elde etmesine yardımcı olmak için entegre bir bakım ekibiyle günlük temas noktalarına odaklanıyoruz. Çünkü sağlık hizmeti sadece bir ziyaret sırasında değil, ziyaret sonrasında devam eden bir süreçtir. Şimdi, CVS Health’in desteğiyle, sağlık hizmetlerini olması gerektiği gibi; basit, esnek ve kişisel tasarlama hedefimizi daha da hızlandıracağız.” dedi.

CVS Health Ventures‘ın kurucu ortağı ve Yönetici Ortağı Vijay Patel, “Carbon Health’e yaptığımız yatırım, tüketiciler için önde gelen sağlık çözümleri şirketi olma vizyonumuza yönelik önemli bir adımdır” dedi. JP Morgan, Carbon Health’in finansal süreçlerini yönetti.

Ülke çapındaki acil bakım ağının başarısını temel alan Carbon Health, akut sorunlardan kronik durumlara ve devam eden fiziksel ve zihinsel sağlık gereksinimlerine kadar ilk temas ihtiyaçlarının tümünü tedavi ediyor. Şirket ayrıca işverenler, sağlık planları, sağlık sistemleri ve diğer ekosistem ortaklarıyla çalışarak değere dayalı bakıma doğru gelişmeye devam ediyor.

Güncel İçerikler