Apple Health’in başındaki isim Myoung Cha, Eren Bali’nin girişimi Carbon Health’e geçiyor

Teknoloji devi Apple, ürettiği cihazlarda sağlık entegrasyonuna büyük bir önem gösteriyor ve Apple Watch başta olmak üzere sağlık konusunda önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Apple’ı sağlık teknolojilerinde önemli seviyeye taşıyan isimlerden biri Myoung Cha, Business Insider’ın yayınladığı rapora göre Apple’daki görevinden ayrılıyor.

Apple Sağlık uygulamasının da başındaki isimlerden olan Myoung Cha, bir Türk girişimci Eren Bali’nin girişimi Carbon Health‘e geçiş yapıyor. Cha, Carbon Health’te baş strateji direktörü olarak görev yapacak.

Pandemi maruz kalma bildirimlerinde önemli rol oynamıştı

Apple, pandemi sürecinin başında diğer bir teknoloji şirketi Google ile iş birliğine giderek, akıllı telefonlarında pandemi maruz kalma bildirimleri uygulamasını hayata geçirmişti. Kullanıcılar bu sayede vakalarla temas ettiği zaman bildirim alıyordu. Myoung Cha, Apple Sağlık uygulamasında Google ile olan iş birliği süreci yöneten kilit isimlerden de biriydi.

Business Insider’da yer alan raporda Carbon Health şirketine geçiş yapan Myoung Cha’nın Apple içinde de başarılarından dolayı özlenebileceği söyleniyor.

Öte yandan Cha’nın ayrılışının dışında Apple, sağlık tarafında önemli geliştirmeler yapmayı sürdürüyor. Şirket, yeni Apple Watch’a eklenmesi planlanan sağlık özelliklerini geliştirmek için sağlık ekibini büyütüyor.

Bu transferin Carbon Health için yepyeni bir başlangıcın habercisi olduğunu söyleyebiliriz. İlerleyen dönemlerde ne tür gelişmelere olduğunu göreceğiz.

Eren Bali de bu haberi duyulmasından sonra twitter hesabından konuyu resmi olarak doğruladı

Güncel İçerikler