Apple, App Store için uygulama geliştirenlerin toplamda 320 milyar dolar kazandığını açıkladı

Apple, uygulama mağazası App Store için uygulama geliştiren herkesin 2008 yılından günümüze kadar toplamda 320 milyar dolar kazandığını açıkladı.

Akıllı cihaz üreticisi Apple, kendi uygulama mağazası App Store için uygulama geliştiren yazılımcıların bugüne dek toplamda 320 milyar dolar kazandığını açıkladı. 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren uygulama mağazası, geliştiriciler için oldukça cazip görünüyor. 

Teknoloji devi şu anda Apple hizmetlerinde 900 milyondan fazla ücretli aboneliğe sahip olduğunu ve App Store aboneliklerinin bu rakamın oldukça büyük bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. Şirketin 2022’deki App Store’u, pazar gücünü sınırlamayı amaçlayan davalar ve antitröst davalarıyla kuruluşundan bu yana en zorlu yıllarından biriyle karşı karşıya kaldı. ABD Adalet Bakanlığı’nın şu anda Apple’a karşı bir antitröst davası (rekabeti engelleme) açmanın ilk aşamalarında olduğu söyleniyor.

Apple ayrıca bu yıl App Store platformunun çeşitli bölümlerinde herhangi bir geliştirme yapamayarak sabit bir yol izledi. Bu gibi zorluklara rağmen Apple’ın App Store platformu hızla büyümeye devam ediyor.

Şirket, dünya çapında 175 bölgeden 650 milyondan fazla ziyaretçinin her hafta App Store’u ziyaret ettiğini açıkladı. App Store’un yeni deneyimler sunmaya devam ettiğini de kullanıcılara açıkladı. Bu konuda öne çıkanlar arasında Apex Legends’ın mobil cihazlarda piyasaya sürülmesi ve Apple’ın “yılın uygulaması” olan BeReal ile yeni bir sosyal ağ biçiminin artan popülaritesi yer alıyor. 

Ayrıca şirket, Apple Music’in 100 milyondan fazla şarkının üzerine çıktığını ve lansmanından bu yana aylık dinleyici sayısının üçe katlanarak artan Spatial Audio benimsenmesine dikkat çekip diğer hizmetlerdeki istatistiklerini de Apple hayranlarıyla paylaştı. Apple’ın oyun abonelik hizmeti Apple Arcade de 2022’de 50’den fazla oyunun eklenmesiyle büyüdü. Hizmet şu anda toplamda 200’den fazla oyuna ev sahipliği yapıyor.

Güncel İçerikler