Böbrek hastalıklarına yönelik çalışmalar yapan Monogram Health, 375 milyon dolar yatırım aldı

Kronik böbrek hastalarına yönelik sağlık çözümleri geliştiren Monogram Health, 375 milyon dolar yatırım aldı.

Kronik böbrek hastalıklarına yönelik çözümler geliştiren Monogram Health, düzenlenen turda 375 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna VS Health, Cigna Ventures, Humana, Memorial Hermann Health System ve SCAN‘ın yanı sıra TPG Capital, Frist Cressey Ventures, Heritage Group, Pura Vida ve Norwest Venture Partners katıldı.

Mike Uchrin ve Christopher A. Booker tarafından kurulan girişim, kronik böbrek hastalarına evde bakım hizmeti sağlamayı amaçlıyor. Böbrek hastalarına evde bakımın yanı sıra özel ilaç tedavisiyle de öne çıkıyor. Bu yenilikçi bakım modeli, böbrek hastalığıyla beraber eşlik eden metabolik bozukluklara sahip kişiler için sağlık hizmetlerinin sunulma şeklini yeniden ele alıyor. Hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde iyileştirirken, sağlık hizmetleri sürekliliği genelinde tıbbi maliyetleri düşürdüğü, erişimi ve karşılanabilirliği iyileştirdiği gösterildi.

Kronik böbrek hastalığıyla yaşayan 37 milyondan fazla Amerikalı yetişkin için, Monogram’ın sağladığı özel bakım türüne erişim çok önemli görülüyor. Girişimin dönüştürücü, yüksek temaslı ve ev içi modeli, kayıtlı hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, eczacılar ve bakım yönetimi ekipleri tarafından desteklenen doktorlar ve pratisyen hemşireler tarafından yönetilen ve klinisyen ekipleri tarafından yürütülüyor. Bu sağlayıcılar ve klinik uzmanlar, 34 eyalette Monogram hastalarının deneyimini ve bakımını kişiselleştiren, hastaneye yatışlara ve taburculuk yönetimine odaklanan kullanım yönetimi ekipleri tarafından da destekleniyor. 

Monogram Health CEO’su ve kurucu ortağı Mike Uchrin, “Monogram Health’te tescilli, kanıta dayalı protokollerimizi ve teknolojimizi kullanarak hastaların böbrek hastalıklarını ve çok çeşitli akut ve kronik durumları aktif olarak yönetiyoruz. Yaptığımız her şey, polikronik hastaların bireysel ihtiyaçlarını kendi evlerinde destekleyerek sağlık hizmetlerine erişimi ve sağlık sonuçlarını iyileştirmek için tasarlandı.” dedi. 

Alınan yatırım, hastalar için sonuçları ölçülebilir şekilde iyileştirme misyonunu hızlandırmaya yardımcı olacak.

Güncel İçerikler