Sağlık sektöründe değere dayalı ödeme platformu sunan Clarify Health, 150 milyon dolar yatırım aldı

Değere dayalı ödeme platformu sayesinde işbirliğini ve şeffaflığı artırmayı hedefleyen Clarify Health, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık sektöründe değere dayalı bir sunan girişim Clarify Health, D Serisi finansman turunda 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Mevcut finansman turu, Clarify Health’in 115 milyon dolar yatırım aldığı haberini duyurmasından yaklaşık bir yıl sonra geldi.

SoftBank Vision Fund 2 liderliğindeki finansman turu, BlackRock, Memorial Hermann Health System, Insight Partners, Spark Capital, KKR, Aspenwood Ventures, Rivas Capital ve Sigmas Group katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık hizmetinin zeka sistemini inşa ettiğini söyleyen Clarify Health, 300 milyondan fazla hasta yolculuğuna bağlı olarak yapay zeka destekli 18 milyar tahmin üretiyor. Bu tahminler, sağlık planlarını ve yaşam bilimleri şirketlerini daha iyi bakım kararları alma konusunda güçlendiriyor. Clarify, ödeme yapan kişiler, sağlayıcılar ve sağlık merkezleri arasındaki temel iş sorularını ele alan teklifi sayesinde değere dayalı ödemeleri etkinleştirir. Şirketin platformu, şeffaf bir kaynak ve değere dayalı ödemelerin işlenmesini sağlamak için klinik performansı finansal teşviklere bağlar. Değere dayalı bakımda başarılı olmak için ortaklar arasında güven gerektiğini belirten şirket, sözleşmeyi dijitalleştiren, işbirlikçi ve şeffaflığı artıran bir teklif geliştirir.

Clarify Health’in kurumsal analitik ve değere dayalı ödeme platformu, daha iyi bakım ve tedavi sunma konusunda destek sağlar. Clarify Health CEO’su Jean Drouin, “Misyonumuz, sağlık hizmetlerinin ödenme ve sunulma şeklini temelden iyileştirmek” sözlerine yer verdi. BlackRock Genel Müdürü Matt Singer tarafından yapılan bir açıklamaya göre sağlık hizmetindeki mavi çipli kuruluşlar, somut bir yatırım getirisi sağlaması nedeniyle Clarify ile ortak olmayı seçiyor. Son yatırım, Clarify’ın tekliflerinin genişletilmesini ve değer tabanlı ödeme platformunun benimsenmesini hızlandıracak.

Güncel İçerikler