Apphic Games, ara turda Lima Ventures’tan tohum yatırım aldı

2020 yılında Gazi Akyüz, Erdinç Gürbüz ve Yavuz Erdem tarafından kurulan Apphic Games, ara turda Lima Ventures’tan tohum yatırımı aldı.

Şirket, aldığı yatırımı son 1 yıldır geliştirmekte oldukları Deadly Broadcast adlı Co-op korku ve Revenge of Akuras adlı Casual Beat’em up oyunlarının Pazarlama ve PR süreçlerinde kullanmak üzere hareket etmeyi planlıyor.

Single Player ve Co-op seçeneklere sahip olan Deadly Broadcast, terkedilmiş ve ürkütücü mekanları kamera ve ekipmanlarıyla ziyaret eden bir grup fenomeni canlandırdığımız bir tür Korku ve Hayatta kalma oyunudur. Oyunun en ilgi çekici özelliklerinden birisi yapay zekaya sahip izleyici kitlenizin, kadrajınıza soktuğunuz paranormal olaylara ve yaratıklara gerçekçi tepkiler vermesi ve oyun içerisinde yaptıkları bağış ve meydan okumalarla sizleri yönlendirmesidir.

Deadly Broadcast, 20 Ocak’ta full versiyonu ile Steam’de yayınlanacak. Ayrıca oyun, XBOX Game Pass platformundan da konsept onayını aldı. Şirket, Game Pass platformunda oyunu yayınladıktan sonra VR cihazlar için entegrasyon sürecine başlamayı hedeflemektedir.

Oyunda, ebeveynleri New York sokaklarını suç ve şiddetle yöneten çeteler tarafından öldürülen Akuras kardeşlerin, bu çetelere karşı olan mücadelesi işleniyor. Bir yandan sokakları Beat’em up tarzı dövüş mekanikleriyle mafyalardan temizlemeye çalışırken bir yandan da Idle oyun mekanikleri ile, sokaklardaki korumalarınızı arttırmalı, yapay zeka destekli mafyaların karşı saldırılarına karşı korumalı, silah ve ekipmanlarla gücünüzü arttırmalısınız.

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Gazi Akyüz; “Geldikleri süreç hakkında “Apphic Games olarak ilk yatırımımızı Dijital Oyun sektörüne odaklanmış önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan WePlay Ventures’dan 2021 yılında almış ve iki proje ekibimizle oyunlarımızın geliştirilmesine başlamıştık. Geçen bir yıl içerisinde her biri kendi alanında farklı konseptlere sahip oyunlarımızı tamamladık ve her iki oyunda test süreçlerini başarılı bir şekilde geçti.

2023 yılı ile birlikte, Oyun sektöründe yatırımlarını hızlandıran ve gün geçtikçe yeni yatırımlarını duyuran Lima Ventures’ın şirketimize tohum yatırımı yapmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Projelerimize olan inançları ve katkıları için teşekkür ederiz. Yeni süreçte, Lima Ventures’ın desteklerini arkamıza alarak projelerimizin global oyun pazarında pazarlama ve satış süreçlerine yoğunlaşacağız.” dedi.

Lima Ventures yönetici ortağı ve kurucusu Ahmet Argun ise “Lima Ventures olarak oyun dikeyindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Apphic Games’in, ekibiyle, sahip olduğu tecrübeyle ve farklı tarzlarda oyun sektörüne yaptığı özgün katkılarla kısa sürede geniş kitlelere ulaşacağından eminiz. Weplay ile bu yatırımda da güçlerimizi birleştirmekten ve Apphic Games’e bu heyecanlı serüvende destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler