Şirketlerin dijital müşterilerine uzaktan çözümler sunan Enqura, 2.9 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan kimlik doğrulama çözümleri sunan yerli girişim Enqura, iki aşamalı turda 2.9 milyon dolar yatırım aldı. Dijital uzaktan müşteri edinimi, güçlü kimlik doğrulama, dijital cüzdan, web ve mobil uygulamalar ile çözümler sunuyor.

Dijital uzaktan müşteri edinimi, güçlü kimlik doğrulama, dijital cüzdan, web ve mobil uygulamalar alanında geliştirdiği ürünlerle finans sektörü başta olmak üzere daha birçok sektöre çözüm üreten yerli girişim Enqura, ilk yatırım turunda hedefinin üzerinde bir katlımla 2.9 milyon dolar yatırım aldı.

Enqura aldığı bu yatırımla, Türkiye’de lider konumda olan yapay zekâ destekli finansal yazılım ürünlerini ilk olarak Avrupa ve Körfez Ülkelerine açmayı hedefliyor.

Yatırım turuna girişim sermayesi şirketleri; Eksim Ventures, Hedef Portföy Startup Burada GSYF, Lima Ventures, Doğa Girişim’in yanında Echo Çağrı Merkezi, Sistem Global, Mehmet Darendeli ve İsmail Emre Peser katıldı. İki aşamalı gerçekleşen turun, ikinci aşamasında katılan yatırımcılar da ayrıca açıklanacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Enqura Kurucusu ve CEO’su Metin Karabiber, bugün itibarıyla 50’den fazla finansal kuruluşa hizmet veren Enqura’nın yatırımcılarından da aldığı güçle önümüzdeki dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında hızlı büyümesini sürdüreceğini söyledi.

“Bu yatırımla birlikte, mevcut ve yeni müşterilerimize daha iyi hizmet, daha gelişmiş ürünler sunarak rekabette bir adım öne çıkmalarını sağlayacağız. Yurt içinde bu denli tercih edilmemizi sağlayan yapay zekâ ve makine öğrenmesi temelli yeni nesil TechFin ve siber güvenlik teknolojilerinizin satış ve pazarlama faaliyetlerine yurt dışında daha fazla ağırlık vererek, global bir marka olma hedefimize daha da yakınlaşacağız.”

Enqura, uzaktan dijital müşteri edinimi, güçlü kimlik doğrulama, mobil ve web uygulamaları, dijital kanal yönetimi, dijital cüzdan, mobil uygulama güvenliği ve güvenli anlık mesajlaşma ürünleri ile uçtan uca finansal kuruluşların ve sigorta şirketlerinin teknoloji ihtiyaçlarına tek noktadan hizmet sağlıyor. Yurt içi ve yurt dışı ödüllere sahip ürünleri ile Türkiye’de global markaların tercihi olmakla birlikte, müşteri odaklı hizmet kültürü ile rakiplere nazaran fark yaratıyor.

İngiltere ofisi üzerinden başlattığı globalleşme çalışmalarına bu yatırımla hız verecek şirket, unicorn olmuş global rakiplerine göre yapay zekayı mobil uçta çalıştırma ve daha başarılı müşteri deneyimi gibi avantajlara da sahip. Şirketin bir sonraki yatırım turunda global yatırımcıların dikkatini çekmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler