Sigorta teknolojileri odaklı Superscript, 51 milyon euro yatırım aldı

Londra merkezli Superscript, küçük işletmeler ve hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine sigortacılığın geleceğini şekillendirmek için 51 milyon euro yatırım aldı.

Sigortacılığı yenilikçi bakış açısı ve teknolojiyle birleştiren Superscript, düzenlenen Seri B turda 51 milyon euro yatırım aldı. BHL UK tarafından yönetilen tura The Hartford, Concentric gibi yeni yatırımcılarla beraber mevcut yatırımcılar katıldı.

2015 yılında kurulan ve o zamanlar Digital Risks olarak bilinen Superscript, dijital işletmeler için daha iyi sigorta ürünleri sağlamayı misyon ediniyor. Londra merkezli ekip, 2020’de yeniden markalaşmasından bu yana hızlı büyümenin tadını çıkarıyor ve pazarın satbil olmamasına rağmen yatırımlar almaya devam ediyor.

Girişim, küçük işletmeler, bağımsız tüccarlar, ev sahipleri ve hızla büyüyen teknoloji firmaları için özel ve özel bir sigorta teklifi sunuyor. İş sigortasında küresel bir lider olmayı hedefleyen insurtech mucitleri, kişiselleştirmeye ve müşteri bağlılığına öncelik vererek hem basit hem de karmaşık riskleri kapsıyor.

superscript

Şirket, tescilli öncelik belirleme teknolojisinden ve geniş pazarlar ve bölgelerde sigortacı kapasitesine erişmesini sağlayan benzersiz bir çok taşıyıcılı modelden yararlanıyor. Karmaşık risklere sahip modern işletmeler, SuperscriptQ olarak bilinen danışmanlık ve komisyonculuk hizmeti aracılığıyla teminat alabiliyor.

Superscript CEO’su ve kurucu ortağı Cameron Shearer, “Zorlu makroekonomik ortam ve global yatırımcı değişimi bağlamında bu yatırım turu, Superscript’te inşa ettiğimiz şeye büyük bir güven oylamasını temsil ediyor. Sunduğumuz esneklik, özelleştirme ve satın alınabilirlik, bu yıl ekonomik zorluklarla mücadele ederken çalkantılı zamanlarda küçük işletmelerin sigorta gereksinimlerini karşılamak için bizi benzersiz bir konuma getiriyor. Yatırımcılarımızın uluslararası varlığı, KOBİ sigortacılığında dünya lideri olma misyonumuzu sürdürürken, gelecekte büyümemizi desteklemeye yardımcı olacaktır.” dedi.

BHL UK CEO’su Ian Leech, “Superscript, tescilli makine öğrenimi teknolojisiyle desteklenen benzersiz dağıtım ve sigortalama yetenekleriyle kendisini diğer insurtech’lerden ayırıyor. Yatırımımızı ilerletmekten büyük heyecan duyuyoruz. Daha fazla ürün geliştirmeyi ve uluslararası büyümeyi desteklemeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Yatırımın ardından girişim, sunduğu teklifleri genişletmeyi ve uluslararası pazarda faaliyet göstermeyi planlıyor.

Güncel İçerikler