Twitter, gelir artışı sağlamak için siyasi reklamları geri getirmeyi planlıyor

Twitter, 2019 yılında yasak getirdiği siyasi reklamları, gelirleri artırmak için tekrardan aktif hale getirmeye hazırlanıyor.

Sosyal medya platformu Twitter, gelirlerini artırmak için önümüzdeki haftalarda siyasi reklam yasağını kaldırmayı planlıyor. İlk olarak 2019 yılında uygulanan yasak, ilerleyen günlerde son bulacak.

Elon Musk‘ın satın almasıyla beraber yeni bir rota çizen Twitter, alternatif gelir kaynakları üzerinde çalışıyor. 2019 yılında yasaklanan siyasi reklamları geri getirmeye hazılanan şirket, o dönemlerde “siyasi mesaj erişiminin satın alınması yerine, kazanılması gerektiğini” düşünüyordu. Bu fikriyle Facebook ve Instagram’dan ayrı düşünerek kullanıcıların dikkatini çekmişti.

Musk’ın Twitter’ı devraldıktan sonraki önceliklerinden biri, şirketin gelirlerini artırmak oldu. Ayda 8 dolar fiyatla Twitter Blue abonelik hizmeti başlatmış olsa da, şirketin hala reklam gelirlerine çok daha fazla güvenmesi gerekiyor. Raporlar, Tesla CEO’sunun Twitter’ı satın almasından bu yana, birçok üst düzey reklamverenin platformdan ayrıldığını ve şirketin dahili gelir yöntemlerini azalttığını gösteriyor.

Amerika Birleşik Devletleri 2024 seçimlerine hazırlanırken, siyasi oluşumlar seçmenleri kendi lehlerine etkilemek için mümkün olan tüm parayı harcayacaklar. Twitter’ın siyasi reklamlara izin vererek çok fazla gelir elde edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. 

Musk’ın önceki değişikliklerde yaptığı duyurularda olduğu gibi bu değişikliğin ayrıntıları bilinmiyor. Twitter’da bu konuyla ilgili reklamları ve yanlış bilgileri nasıl şekillendireceğine dair neredeyse hiçbir ayrıntı da bulunmuyor. Ayrıca Elon Musk büyük platform hakkında politika değişiklikleri yapmadan önce anket yapma sözü verdi. Bu söze rağmen siyasi reklam yasağı konusunda değişiklik yapılmasına yönelik herhangi bir anket kullanıcıların oylamasına sunulmadı. 

Güncel İçerikler