Görme engelliler için akıllı baston WeWALK’un hikayesi

Bir YGA girişimi olan WeWALK, görme engellilerin sosyal hayata tam ve eşit katılımı için teknolojiler geliştirir. WeWALK kurucu ortağı Kürşat Ceylan konuğumuz oldu ve hem görme engellilerin hayatını anlattı hem de WeWALK’un hikayesinden bahsetti.

Dünyadaki 253 milyon görme engelli birey bağımsız hareketleri için sadece yerdeki engelleri algılayabilen, standart, beyaz bir baston kullanmaktadır. Akıllı baston, aynı zamanda Time dergisi tarafından dünyanın en başarılı icadı seçildi. WeWalk, Avrupa’nın önde gelen
sağlık ve sosyal etki odaklı sermaye fonlarının katıldığı turda 2.5 milyon dolarlık yatırım aldı.

Günümüzdeki son teknolojiyi beyaz baston ile harmanlayan WeWALK Akıllı Baston ile görme engelliler çok daha güvenli ve bağımsız bir şekilde hareket edebilmektedir. WeWALK ekibi akıllı baston gibi görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak teknolojileri, ekibindeki görme engelliler ile birlikte geliştirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda, Microsoft, Imperial College London, RNIB gibi dünyanın en saygın kuruluşlarıyla partnerlik ve iş birliği yapmaktadır.

WeWALK’un kuruluş hikayesi, sürecin ilerleme şekli, destekçiler ve tüm detaylar hakkında daha fazla bilgi almak için videomuzu seyredebilirsiniz.

Güncel İçerikler