Görme engelliler için akıllı baston WeWALK, 750 bin dolar yatırım aldı

Edison ödüllerinde sağlık kategorisinde dünya birincisi olan ve bu ödülü ilk defa ülkemize getiren görme engelliler için akıllı baston WeWALK, Kürşat Ceylan’dan doğrudan aldığımız bilgi ile 750 bin dolar yani yaklaşık 5 milyon TL yatırım aldı. Yatırım dolar üzerinden yapıldı.

Imperial College ve Münih Teknik gibi dünyanın önde gelen üniversiteleriyle teknoloji iş birliği yapan ve hali hazırda 37 farklı ülkede kullanıcıları olan WeWALK ekibinin önceliği global büyüme ve teknolojisini geliştirmek olacak.

WeWALK kuruluşundan bu yana dünyada yaptığı ilklerle çok ses getirdi. Bu zor zamanda aldığı yatırımla da hiç ara vermeden daha birçok ilki başarmaya devam edeceğini de göstermiş oldu. Vestel Ventures, Agah Uğur, Ali Karabey, Burak Sevilengül, Erinç Özada, Orhan Ayanlar, Sanem Bilgin Erkurt, Shishir Malhotra, Uzay Kozak gibi sektöründe öncü uluslararası yatırımcılardan 750 bin dolar tutarındaki ilk yatırımını aldı.

Görme engelliler için teknoloji geliştiren WeWALK, İstanbul ve Londra ofislerindeki büyüyen ekibiyle 2019’da 37 ülkede binlerce kullanıcıya ulaştı. Bugüne kadar içinde CNN, BBC, Forbes, El Pais gibi dünyanın en önemli basın kuruluşlarının bulunduğu 500’den fazla kaynakta, 30 farklı dilde haber yapıldı.

2019’da Microsoft’un Yapay Zeka için İyilik programına dünyadan seçilen 11 girişimden biri olan WeWALK, Microsoft ile birlikte bastona yapay zeka entegrasyonu için çalışıyor.

2019’un en iyi icadı: WeWALK

Aynı zamanda WeWALK dünyanın en fazla okunan dergisi TIME tarafından 2019’un en iyi icatlarından biri seçildi ve önceki yıllarda IBM, Amazon gibi sektöründe öncü firmaların aday gösterildiği ve ödüller aldığı Fast Company World Changing Ideas yarışmasında sağlık kategorisinde örnek gösterilen girişimlerden biri oldu. Bu zor zamanda aldığı önemli miktardaki yatırımla WeWALK insanlığa faydalı teknolojiler geliştirmeye hızla devam edecek.

Şu an farklı ülkelerde görme engelli kuruluşları, distribütörler aracılığıyla satışta olan WeWALK, aynı zamanda ürünün kendi sitesinden de sipariş edilebiliyor.

WeWALK YGA mezunlarının kurduğu bir YGA girişimidir. WeWALK, görme engellilerin kullanmış olduğu beyaz bastonu teknoloji ile dönüştürerek görme engellilerin kişisel asistanı haline getiriyor. Bu sayede, WeWALK görme engellilerin daha bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerine; sosyal hayata tam ve eşit olarak katılmalarına katkıda bulunuyor. WeWALK’un sunduğu teknolojilerle, görme engelliler WeWALK akıllı bastonlarından önlerindeki engelleri algılayabiliyor, çevrelerinde bulunan kafe, mağaza gibi bilgilere ulaşabiliyor, gitmek istedikleri konumlara navigasyon alabiliyorlar. Ayrıca telefonlarını WeWALK üzerinden kontrol edebiliyor ve 1500’den fazla şehirde kendilerine en yakın toplu taşıma durağı ve otobüs saatleri bilgisine yine akıllı baston üzerinden erişebiliyorlar. WeWALK Google Maps ve Amazon Alexa gibi teknolojilerle yaptığı entegrasyonlar sayesinde kullanıcılarına en iyi deneyimi vermeyi amaçlıyor.

Güncel İçerikler