Yeşil enerjiye geçişi kolaylaştırmak isteyen Samara, 4.5 milyon euro yatırım aldı

Güneş enerjisini hayatımıza entegre ederek yeşil enerjinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan Samara, 4.5 milyon euro tohum yatırım aldı.

Güneş enerjisini kullanarak geleceğe yön verecek yaşam tarzı inşa etmek isteyen Samara, 4.5 milyon euro tohum yatırım aldı. Seaya tarafından yönetilen tura Pelion Green Future katıldı. Yeni yatırımla birlikte girişim, toplamda 6.5 milyon euro yatırım aldı.

Daha sürdürülebilir ve daha temiz enerji kaynaklarına geçiş, Avrupa çapında temel bir öncelik olarak görülüyor. İşletmeler, hükümetler ve benzer şekilde haneler için, daha sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanılması, tırmanan iklim kriziyle başa çıkmada önemli bir rol oynuyor. Sonuç olarak, yenilenebilir enerji kaynakları kıta genelinde daha popüler hale geliyor. 2030 yılına kadar 650 milyon evin temiz teknolojileri benimsemesi bekleniyor.

2022 yazında Iván Cabezuela ve Manel Pujol tarafından Madrid’de kurulan Samara, hanelerin elektrik faturalarında %70’e varan tasarruf sağlayabileceğini iddia ederek, bu geçişi gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı misyon ediniyor. Samara, diğerlerinin yanı sıra güneş panellerinin kurulumundan akülere ve elektrikli araç şarj cihazlarına kadar bütünsel, müşteri odaklı bir çözüm oluşturmak için özel bir yazılım kullanıyor. Çözüm, kullanıcıların güneş panellerinin kurulumunu 3 boyutlu bir tasarımla önizlemesine, enerji tasarruflarını hesaplamasına ve CO2 emisyonlarının azaltılması yoluyla oluşturuluyor.

Samara’ya göre güneş enerjisine geçmek, tüketicilere enerji faturalarında %70’e varan tasarruf sağlayabiliyor ve enerji bağımsızlığına ulaşmalarına yardımcı olabiliyor.

Girişimin kurucu ortağı Iván Cabezuela, “Giderek daha fazla insanın güneş panelleri, piller ve elektrikli araç şarj cihazları aracılığıyla evlerinde temiz enerjiyi benimsemesine yardımcı olmayı, enerjiden daha bağımsız hale gelmeyi ve karbon ayak izlerini azaltmayı istiyoruz.” dedi.

Seaya direktörü Carlos Fisch, “Manel ve Ivan’ın mükemmel uygulamasına ve değer önerisi, olağanüstü bir ekip ve ölçülebilir etkiye sahip bir şirkete liderlik etme becerilerine tanık olduk. Evlerde güneş enerjisinin benimsenmesini hızlandırma misyonunda Samara’yı desteklemeye devam etmekten çok memnunuz. Samara’nın temsil ettiği sürdürülebilir büyüme, Seaya’nın değerleri ile mükemmel bir şekilde örtüşüyor, ortak bir hedefi paylaşıyoruz.” dedi.

Yeni yatırım, İspanya merkezli girişimin ekibini büyütmesi, yeni pazarlara açılması ve yeni lojistik merkezleri açması için kullanılacak.

Güncel İçerikler