Yerli dijital lojistik platformu Kamion, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Dijital lojistik platformu Kamion, 2 milyon dolar tohum yatırım turunu kapatarak hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerliyor.

2022 yılında ciro bazında ortalama 8 kat büyüme ile dikkat çeken modern taşıma işleri organizatörü Kamion, aldığı 2 milyon dolar tohum yatırım ile global pazarda kendine yer edinmek için emin adımlarla ilerliyor. Yerli girişimin daha önce Y Combinator’den 8.5 milyon TL yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık

Yatırımcıları arasında Silikon Vadisi’nin önde gelen teknoloji fonlarından Y Combinator, Soma Capital, Cathexis Ventures ve Türkiye ekosisteminin en önemli oyuncularından Logo Ventures’ın yer aldığı doğru kamyonu, doğru yükle, doğru zamanda buluşturan yeni nesil taşıma işleri organizatörü Kamion’un Kurucusu Berkay Adlim şunları söyledi: “Üst üste birbirinden önemli yatırımlar almamız ve çalışmalarımızın takdir edilmesinden ötürü duyduğum mutluluk tarif edilemez. Bu sürdürülebilir başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem uluslararası arenada yüksek prestijli hem de yerel pazarda değerli stratejik yatırımcılarımız ile bu yatırım turunu tamamlamış olduk. Yatırımcılarımızın ülkemizin potansiyeline olan inancı ve bizi ekosistemde yukarılara taşıma iddiası bir kez daha bizleri çok gururlandırdı. Orta-uzun vadede global pazarda ciro bazında ilk 5 nakliye platformu arasına girme hedefimize ulaşmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Elde ettiğimiz yatırımlarla kısa vadede Türkiye’nin her noktasındaki müşterilerimize verimli ve sürdürülebilir operasyon sunma, orta vadede ise global ekosistemdeki müşterilerimizin verimsiz iş süreçlerini azaltma hedeflerimize doğru var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Logo Ventures Fon Kurucu Ortağı Merve Zabcı ise yaptığı açıklamada: Logo Ventures olarak lojistik sektörünü küresel çapta dijitalleşme konusunda en gelişime açık sektörlerden bir tanesi olarak saptadık. Türkiye pazarı da stratejik konumu ve büyüklüğü ile çok önemli. Pazarın oldukça fragmente olmasından kaynaklı Kamion’un yük veren ile taşıyıcıları teknolojinin yardımı ile birleştiren platformunun çok büyük potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Kamion ile birlikte önümüzdeki dönemde bu sektörde önemli atılımlar yapacağına inanıyoruz.” dedi.

Müşteri memnuniyeti her zaman birinci planda

Müşteri memnuniyetini her zaman birinci planda tutan Kamion, yük veren müşterilerine güvenilir nakliyecilerle, uygun fiyatlara, yüksek performanslı bir hizmet vermeyi temel alıyor. Nakliyeci iş ortaklarına ise zamanında ödeme, hafif yük ve düşük bekleme süreleri taahhüt ediyor. Bu temellerin üzerine inşa edilen teknolojik altyapı ile verim kazanan Kamion, yazılım ve veri analitiği kullanarak kazandığı verimi platformdaki paydaşlarına yansıtma şansı buluyor. Ayrıca Kamion mobil uygulaması sayesinde yük garajlarına gidip vakit ve benzin harcamalarına da gerek kalmıyor.

Nakliyeci iş ortaklarının üründen çok memnun olduklarını, akıllı telefon kullanımının da artmasıyla nakliyecilerin dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak istediklerini ekleyen Adlim, 2023’te Türkiye’deki taşıyıcıları yüksek oranda ekosistemine katmayı hedefliyor. Adlim, yoğun sevkiyat dönemlerinde dahi hızlı ve esnek çözümleri müşterilerine yüksek araç tedarik oranı ile sunabilmelerinde güvenilir iş ortaklarına sahip olmalarının büyük payı olduğunu söylüyor. Ayrıca nakliyeci iş ortaklarına verdikleri hizmeti de sürekli geliştirmeyi hedefleyerek mazot, sigorta, yedek parça gibi hayatlarını kolaylaştıran ek destekleri sağlamak amacıyla ciddi iş birlikleri üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Güncel İçerikler