Ses tanıma ve konuşma teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Voiceitt, düzenlenen turda 4.7 milyon dolar yatırım aldı. AMIT Technion tarafından yönetilen tura Third Culture Capital (3CC) ve Cisco Investments katıldı.
2012 yılında İsrail’de kutulan girişim, konuşma bozukluğu olan bireylerin iletişim kurması, anlaşılması güç ve alışılmadık konuşmaları eş zamanlı olarak çevirmesi için yapay zeka tabanlı bir konuşma tanıma uygulaması oluşturuyor. 2020’de girişim, pandemi sırasında konuşma bozukluğu olan bireyleri desteklemek için Seri A turda 10 milyon dolar yatırım aldı.
Ekim ayında Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign Üniversitesi Amazon, Microsoft, Meta, Apple, Google ile engelliler için konuşma yeteneklerini genişletmeye yönelik bir girişim kurdular.
Proje, farklı konuşma kalıplarına sahip bireylerden konuşma örnekleri toplamayı amaçlıyor. Üniversite, kaydedilmiş ses örneklerine katkıda bulunmaları için ücretli gönüllüleri işe almayı planlıyor. Toplanan örnekler, çeşitli konuşma modellerini tanımlamak için makine öğrenimi ve geliştirilen modellerin eğitilmesine yardımcı olacak. Dil konusunda girişimin ilk odak noktası ise Amerikan İngilizcesi olacak. Bu sayede daha akıcı ve daha stabil bir dil oluşturulması sağlanıyor.
Voiceitt yönetim kurulu başkanı Karl Anderson, “Yeni yatırımcılar Cisco Investments ve Third Culture Capital’in inanılmaz desteği sayesinde, Voiceitt’e yönelik olumlu geri bildirimler sayesinde çok sayıda yeni abone platforma üye oldu. Bu coşku, zaten bildiğimiz şeyi doğruluyor: İşletmelerin geliştirmek için kapsayıcı ses teknolojisi çözümlerine ihtiyacı var.” dedi.
Ses tanıma sistemleri sunan Voiceitt, aldığı yeni yatırımı platformunu daha büyük kitlelere sunabilmek, ticari işlemleri hızlandırmak ve tescilli konuşma veritabanını genişletmek için kullanmayı planlıyor.