Twitter Blue, Apple cihazları kullanan kişiler için daha yüksek fiyatlı olacak

Twitter, abonelik sitemi Twitter Blue için Apple kullanıcılarının aboneliğe daha fazla para vereceğini açıkladı.

Twitter, ayrıcalıklı hesaba sahip olmak isteyen kişiler için piyasaya sürdüğü Twitter Blue aboneliğinin yeni sürümünü Apple cihazlar için daha yüksek bedelle birlikte piyasaya süreceğini açıkladı. Normal kayıtlar 8 dolar üzerinden değerlendirilecekken Apple markalı bir cihaz üzerinden kaydolan kişiler ise 11 dolar ödeme yapacak.

Twitter yetkilileri tarafından yapılan açıklama göre platform, Twitter Blue aboneliğini beş ülkede başlayıp hızla diğer ülkelere yayılarak resmi olarak geri getiriyor. Aboneliklerle beraber onaylanan bir hesaba sahip olmanın yanı sıra daha uzun tweet’ler atabilme, yanıtlarda üstte olma gibi birçok ayrıcalık kullanıcılarla buluşturuluyor.

Twitter’ın ürün yönetim direktörü Esther Crawford, kullanıcıların Android işletim sistemli bir cihaz ya da web sitesi üzerinden üyelik oluşturarak istedikleri cihazdan uygulamaya giriş yapabileceklerini de belirtti. iOS’de abonelik kayıtlarının daha yüksek oluşu, Elon Musk tarafından ortaya çıkarılan %30’luk kesintinin dengelenmesi ve şirketin zarar görmemesi için belirlendiği düşünülüyor. Ayrıca bu hamle, Apple’ın Twitter’a reklam vermemesi üzerine şirketi caydırmak için yapıldığı da düşünülüyor. 

Twitter Blue Apple

Crawford hafta sonu Twitter’da, Twitter Kuralları’na aykırı olduğunu söylediği sahte hesaplarla mücadele etmek için bir hesaba mavi tik vermeden önce bir inceleme adımı eklendiğini tweetledi. Böylece ünlülerin adına açılan ya da yanlış bilgiler veren troll hesapların mavi tik almasının önüne geçilecek. 

Twitter’ın abonelik teklifinin yeniden başlatılmasıyla, sosyal medya platformu işletmeler için altın onay işaretleri ve yakında hükümetler için gri onay işaretleri sunarak tik düzenini daha farklı bir hale getirecek. 

Twitter bu özelliği test etmeye devam ettiği için, adını, kullanıcı adını veya profil fotoğrafını değiştiren abonelerin, hesapları yeniden incelenene kadar mavi onay işaretini geçici olarak kaybedecekleri konusunda uyardı.

Güncel İçerikler