Togg, başta ulaşım olmak üzere birçok konuda kullanıcılar ayardımcı olacak mobil uygulaması Trumore’u duyurdu. Trumore, mobilite deneyimini A noktasından B noktasına gitmekten öteye taşıyarak yeniden tanımlayan dijital bir platform olarak karşımıza çıkıyor.
Togg, güçlü iş birlikleri ve pek çok farklı özelliğiyle bir platform olarak konumladığı mobil uygulaması Trumore ile fintech, insurtech, blockchain, IoT, yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, akıllı ve empatik deneyim sunuyor, kesintisiz kullanıcı deneyimi yaşatıyor.
Trumore, kullanıcılar için kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen bir platform olmayı hedefliyor. Trumore iş modeli ve teknolojisinde kullanıcı deneyimi merkezde yer alıyor. Togg, veriyi işleyip yapay zekâ ile geliştirebilen platformunu ‘kullanıcı empati platformu’ olarak tanımlıyor.
- Earn.more
Kullanıcıya kazandıran hizmetleri kapsıyor, kesintisiz ödeme ve ödüllendirme deneyimleri sunan fintech çözümlerini içeriyor. Earn.more servisleri kapsamındaki e-cüzdan ile araç içi ödeme, mobil ödeme, dijital varlık cüzdanı oluşturmak mümkün.
Dijital varlık yönetimi altında da çeşitli ödül programları (Puan, NFT’ler gibi), dijital sanat koleksiyonları ve iş modeline bağlı NFT’ler kullanıcıların hizmetine sunuluyor.
Earn.more’da kullanıcılar için dijital magnet kazanımı uygulaması bulunuyor. Kullanıcının oluşturduğu rotaya göre ve o zamanki yolculuk şartlarına göre kişiye ve yolculuğa özel oluşturulan bir dijital magnet bu. Go.more uygulamasının verileri ile dijital sanatçıların çalışmaları birleştirilerek ortaya çıkarılan dijital sanat eserleri, kullanıcının varacağı noktaya özel olduğu için klasik buzdolabı magnetini andıran ama tamamen yolculuk deneyimine özel oluşturulan bir ürün olarak ortaya çıkıyor.
- Go.more
Kullanıcıyı gezdiren, kişiselleştirilmiş rota önerilerinde bulunan lokasyon bazlı akıllı hizmetler sunuyor. Karma mobilite servisleri, şarj ağı, restoran, rezervasyon işlemleri gibi hizmetler kullanıcıların mobilite deneyimini kesintisiz hale getiriyor.
Uygulama içindeki tasarruf hesaplayıcı ile yol ücreti hesaplama, elektrik tüketimi hesaplama, karbon salımı hesaplama gibi servislerden yararlanmak mümkün oluyor.
- Play.more
Kullanıcıyı eğlendiren, gündelik hayatı oyunlaştırma yoluyla daha kolay ve keyifli hale getiren akıllı yaşam hizmetleri Play.more’da yer alıyor.
Akıllı yaşam çözümleri, kullanım bazlı sigorta servisleri, araç içi ve mobil oyun uygulamaları, akıllı sağlık uygulamaları Play.more servislerini oluşturuyor.
USE CASE Mobility® kavramını evrensel bir dil olan sanatla da anlatan Togg, ‘Dijital Art Mode’ konseptinde duality dünyasındaki ‘İnsan-Teknoloji’, ‘Doğu-Batı’, ‘Akıl-Kalp’, ‘Birlik-Çokluk’ ve ‘Bugün-Yarın’ kavramlarını kullanıcıya deneyimletiyor. Kullanıcılar akıllı cihaz ekranında gördükleri dijital sanatları, isterlerse de evlerindeki TV’lerde ya da dijital ekranlarında yansıtabilecekler.
- Scale.more
Sürekli gelişen, iş birlikleriyle büyüyen ekosistem ile kesintisiz ve entegre kullanıcı deneyimi sunuluyor. Ava Labs, Trendyol, Hopi, Plug and Play, THY, Shell, Paycell, ETIYA, SMART IX ve BlindLook, Togg’un şu ana kadar iş birliğini duyurduğu şirketler.
- Dijital sanat
Togg, kullanıcı odaklı (user-centric), akıllı (smart), empatik (emphatic), bağlantılı (connected), otonom (autonomous), paylaşımlı (shared) ve elektrikli (electric) olarak tanımladığı özelliklerini temsil eden USE CASE Mobility® kavramını dijital sanatla da ifade ediyor. Togg’un duality dünyasından yola çıkarak eser üreten sanatçılar şöyle:
–Can Büyükberber: Fiziksel ve dijital alanlar arasındaki sınırları bulanıklaştıran sürükleyici görsel-işitsel deneyimler üzerinde çalışan bir görsel sanatçı ve yönetmen. Sanat, tasarım ve bilime uzanan disiplinler arası bir düşünceyle hareket eden çalışmaları, doğrusal olmayan anlatılar ve ortaya çıkan formlar için yeni yöntemler keşfederek insan algısına odaklanıyor. ‘İnsan ve Teknoloji’ arasındaki ilişkiyi eserine taşıyan Büyükberber, “Togg’un ileriye dönük yenilikçi vizyonunu yakalarken, sanat ve teknolojinin gelişimiyle tarihsel bir bağlantı kuran bir sanat eseri yaratmak istedim” diyor.
-Nohlab: Sanat, tasarım ve teknoloji ekseninde multidisipliner deneyimler üreten bir stüdyo olan Nohlab, teknolojinin sanat ve tasarımla ilişkisini incelerken, dijital ve fiziksel gerçeklik arasında bir köprü oluşturmayı hedefliyor. Stüdyonun ‘Doğu ve Batı’ temasını işleyen eseri, Doğu ve Batı kültürlerinin kesiştiği odak merkezinden bakarak, bu iki kavramın birbiriyle karışıp hibrit bir yapı oluşturmasını sembolize ediyor.
-Mehmet Kızılay: Londra merkezli bir kreatif direktör ve tasarımcı olan Mehmet Kızılay’ın ‘Akıl ve Kalp’ üzerinden ürettiği eserinde duygu mantıklı dans ediyor, soyut düşünce ve dilin karşıtlığından ve etkileşiminden doğan zenginlikler ortaya çıkıyor.
-Selay Karasu: İstanbul merkezli multidisipliner bir sanatçı ve yaratıcı yönetmen olan Selay Karasu, günümüzün gelişen teknolojilerini ve dijital sanat ortamını kullanarak bilim odaklı konuları somutlaştırmaya çalışıyor. ‘Birlik ve Çokluk’ üzerinden ürettiği eserinde de seyirciyi farklı bir yolculuğa davet ediyor.
-Ahmet Said Kaplan: Sanat, tasarım ve bilime uzanan disiplinler arası bir düşünceyle hareket eden çalışmaları, doğrusal olmayan anlatılar ve ortaya çıkan formlar için yeni yöntemler keşfederek insan algısına odaklanıyor. Kaplan, ‘Bugün ve Yarın’ üzerinden ortaya çıkardığı eserinde de günümüz yapay zekâ ve simülasyon teknolojisinden yararlanarak, soyut ve modern bir yaklaşım ortaya koyuyor.
-Güvenç Özel: Ödüllü bir siberfizik mimar, kritik teknoloji uzmanı ve tasarım araştırmacısı olan Özel, binaları, enstalasyonları ve yazıları aracılığıyla, çağdaş teknoloji ve medyanın dijital kültür ve yapılı çevrenin sosyopolitik ve estetik manzarasını nasıl şekillendirdiğini araştırıyor. Disiplinler arası bir yenilikçi olan Özel, mimaride Genişletilmiş Gerçeklik (XR), etkileşimli robotik ve makine öğreniminin uluslararası kabul görmüş öncüsü konumunda. Özel’in, Togg Teknoloji Kampüsü’nde 20 metre yüksekliğinde 200 metre genişliğinde toplam 4 bin 200 metrekarelik alana da uygulanan ‘Arayüz’ adlı eseri, Togg’un ulaşım, şehircilik ve güncel yaşamla ilgili teknolojik yaklaşımlarını vurguluyor. Sanatçının ‘İnsan ve Teknoloji’ odağındaki ‘Yeni Doğa’ adlı çalışması ise tabiat, insan ve teknolojinin ütopik bir uyum içinde sentezlendiği fütüristik bir manzara tasavvur ediyor.
-Mehmet Ünal-Ahmet Said Kaplan: Mehmet Ünal, İstanbul merkezli bir sanatçı, besteci ve yazılım geliştiricisi. Güçlü bir müzik geçmişinden gelen Ünal, teknik nesnelerin ahenginden etkileniyor. Mehmet Ünal ile Ahmet Said Kaplan’ın ‘Bugün ve Yarın’ ekseninde birlikte ortaya çıkardıkları ‘An’ eseri, biyolojik yaşamdan ilham alıyor. Aynı canlıların yaptığı gibi bilgileri alıp sürekli işleyen, hiç tekrar etmeyen, yenilenen ve sürekli dönüşen benzersiz interaktif bir deneyim sunuyor. Eserde, ekranın önünde yer alan sensörler sayesinde, gerçek zamanlı kamera görüntüsü simülasyona dahil oluyor.