Biyoteknoloji odaklı Vial, 67 milyon dolar yatırım aldı

Onkoloji, dermatoloji, oftalmoloji, gastroenteroloji, nöroloji ve kardiyoloji gibi birçok sağlık alanında çalışmalar yapan Vial, General Catalyst liderliğinide düzenlenen Seri B turda 67 milyon dolar yatırım aldı.

Önemli sağlık kategorisi için çeşitli araştırmalar yapan Vial, düzenlenen Seri B turda 67 milyon dolar yatırım aldı. General Catalyst tarafından yönetilen tura Byers Capital ve BoxGroup katıldı. Bu yeni yatırımla beraber girişim, toplamda 100 milyon dolar yatırım aldı.

San Francisco merkezli girişim, Simon Burns ve Andrew Brackin taradından kuruldu. Vial, rakiplerine oranla daha ucuz ve daha verimli çalışarak biyoteknoloji alanında fark yarattığını iddia ediyor. Girişim, klinikler, mühendislik, finans, pazarlama, operasyonlar, ürün yönetimi ve satış gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Vial, onkoloji, dermatoloji, oftalmoloji, gastroenteroloji, nöroloji ve kardiyoloji gibi alanlarla deneme katılımını, hasta kaydını, tesis iletişimini ve veri toplamayı tek bir bağlantılı sistemde entegre ederek klinik deneyleri daha hızlı ve daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.

2020’de kurulan girişim, iki yılını klinik operasyonlar ve strateji yöneticilerinden oluşan bir ekip kurdu. Bu ekiple beraber yapılan çalışmaların derinlemesine incelenmesi ve gelecek için daha da geniş alanlarda çalışmalar yapması planlanıyor.

Vial’ın kurucu ortağı Simon Burns, “Alınan yatırımları, daha hızlı, daha ucuz denemeler sağlayan Vial teknoloji platformunu ölçeklendirmeye devam etmek için de kullanacağız.” dedi.

General Catalyst’in genel müdürü Hemant Taneja, firmasının sektörü yeniden tasarlama misyonunu sürdürmek için Vial ile birleştiğini söyledi. Ayrıca Hemant Taneja, “Sağlık hizmetlerinde görmekte olduğumuz dönüşümün klinik deneyler seviyesine gelmesi biraz uzun sürdü.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı müşterilerini global olarak desteklemek için ABD, Avrupa ve Asya-Pasifik’teki klinik operasyonlarını ve strateji ekiplerini güçlendirip genişletmek için kullanacak.

Güncel İçerikler