Dijital patoloji girişimi PictorLabs, Seri A öncesi yatırım turunda 15.2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, M Ventures, SCC Soft Computer ve Koç Holding‘in katılımıyla gerçekleşti.
Aydoğan Özcan ve Yair Rivenson tarafından kurulan girişim, histopatolojide devrim yaratacağını vaat ettiği yapay zeka destekli bir sanal doku boyama platformu oluşturuyor. Patoloji konusuna odaklanan girişim, tek bir boyanmamış doku örneğinden neredeyse anında sınırsız sanal boya üretebiliyor.
Yeni teknik, geleneksel, kimyasal bazlı boyama ihtiyacını ortadan kaldırabiliyor. Böylece sonuç elde etme süresini kısaltabiliyor ve birden fazla doku örneğine ihtiyaç duymadan tekrar biyobelirteç testini mümkün kılabiliyor.
Bu özelliklerin hepsi bir araya geldiğinde, derin öğrenme teknolojisi, klinik karar vermeyi, inovasyonu ve ilaç keşfini hızlandırmanın yanı sıra iş akışlarını basitleştirerek onlarca yıldır çok az değişiklik görmüş bir alanı potansiyel olarak dönüştürebiliyor.
PictorLabs CEO’su ve kurucu ortağı Yair Rivenson, “Geleneksel histolojik boyama, uzmanlık eğitimi ve yürütmek için çok fazla zaman ve kaynak gerektiriyor. Sanal boyama teknolojimiz, kimyasal bazlı muadillerinden ayırt edilemeyen sanal lekeler üretmek için tasarlanmış ve titizlikle eğitilmiş yapay zeka destekli algoritmalar uygulayarak patologların sonuçları tıpkı kimyasal olarak boyanmış bir doku örneğinde olduğu gibi yorumlamasına olanak tanıyor ve zamanı büyük ölçüde hızlandırıyor.” dedi.
Şirket, birkaç iyi onaylanmış hastalık biyobelirteçleri için sanal boyama sistemini şimdiden başarıyla uyguladı ve karşılanmamış ihtiyaçları olan hastalık alanlarını takip ediyor.
Yeni yatırımla beraber girişim, biyobelirteç portföyünü genişletmeyi, yeni ürünler geliştirmeyi, işe alımlar yapmayı ve yeni bir altyapı oluşturmayı planlıyor.