Web3 geliştirici platformu Fleek, Seri A turunda 25 milyon dolar yatırım aldı

Web3 geliştirici platfomu Fleek, Polychain Capital tarafından yönetilen Seri A yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.

Web3 geliştirici platformu Fleek, düzenlenen Seri A yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Polychain Capital tarafından yönetilen tura Coinbase Ventures, Digital Currency Group, Protocol Labs, Arweave, North Island Ventures, Distributed Global, The LAO ve Argonautic Ventures katıldı.

2018 yılında kurulan girişim, depolama, barındırma ve faturalandırma gibi web3 hizmetlerinin temel katmanını oluşturuyor. Bu katmanla beraber girişim, herkesin erişebileceği bir arayüz ve protokol katmanı oluşturmayı hedefliyor.

Fleek birden çok web3 protokolünde depolama hizmetleri sunuyor. Platform, şu anda bu hizmetleri sağlamak için AWS ve Cloudflare gibi web2 sağlayıcılarını kullanıyor. Girişim, web2’nin merkezi depolama ve barındırma sağlayıcılarına bağımlılık sorununu çözen merkezi olmayan bir web3 içerik ve uygulama dağıtım platformu olan Fleek Network‘ü gelecek yıl piyasaya sürmeyi planlıyor.

Fleek’in kurucu ortağı Harrison Hines, “Fleek, meşru bir merkezi olmayan Web3 deneyimi elde etmek için kritik bir eksik parça sağlıyor. Fleek Network aracılığıyla, geliştiricilere ve kuruluşlara, gerçekten merkezi olmayan bir web vaadini gerçekleştirmeye yardımcı olacak, kullanımı kolay bir web3 odaklı içerik dağıtım mekanizması sağlayacağız.” dedi.

Platformda Ethereum, Filecoin, Internet Computer, InterPlanetary File System (IPFS) ve Textile gibi kripto protokolleri üzerine inşa edildi. Hines, girişimin önce web3 ekosisteminde büyümeye odaklanacağını, daha sonraları ise video oyun platformları, akış hizmetleri gibi web2 odaklı şirketlere de hizmet vereceklerini söyledi.

Fleek, yeni yatırımı Fleek Network için ve ekibini büyütmek için kullanmayı planlıyor. Bu sayede yeni yeteneklerle beraber daha iyi işlerin ortaya çıkması amaçlanıyor.

Güncel İçerikler