Kurucuları arasında Deniz Özgür’ün yer aldığı metaverse moda markası Space Runners, 10 milyon dolar yatırım aldı

Türk girişimci Deniz Özgür'ün kurucuları arasında yer aldığı ve metaverse dünyasında çalışmalarını sürdüren moda markası Space Runners, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

İlk metaverse moda markası Space Runners hızlı büyümesini sürdürüyor. Kurucu ortakları arasında Türk girişimci Deniz Özgür’ün yer aldığı Space Runners daha önce Coinbase, Avalanche, Docusign gibi dev şirketlere yatırım yapan Polychain Capital, Pantera, Accel Ventures, Jump Capital ve Core Ventures katılımında 10 milyon dolarlık tohum yatırım aldı.

Yatırım turuna katılan bireysel yatırımcılar arasında Animoca Brands kurucusu Yat Siu, Twitch kurucusu Justin Kan, Bit Torrent kurucusu Ashwin Navin, Rotten Tomatoes kurucusu Patrick Lee, Crunchyroll kurucusu Kun Gao ve Kabam kurucusu Holly Liu da yer alıyor.

Pantera Capital’in ortağı Paul Veradittakit “Fon olarak, Space Runners’ın moda ile etkileşim kurmanın yeni bir yolunu mümkün kılma vizyonunu desteklemekten gurur duyuyoruz. Moda metaversede kişilerin kimliğini ve kültürünü ifade edebilmesi için harika bir araç. Bu nedenle, fiziksel dünyada 2 Trilyon Dolarlık moda endüstrisinin sanal dünyada çok daha yüksek olmasını bekliyoruz.” ifadeleriyle sanal modaya olan desteğini vurguluyor.

Space Runners ilk NFT koleksiyonu olan NBA Champions ayakkabı koleksiyonunu, NBA Şampiyonları Kyle Kuzma ve Nick Young ile birlikte geçen Aralık ayında piyasaya sürmüştü. Toplam değeri 10 Milyon Dolar olan koleksiyonun satışı 9 dakika altında tamamlandı ve şirket bu satışı ile büyük bir başarıya imza attı. Sosyal kanallarında 500 bin kişinin üzerinde bir topluluğa sahip olan Space Runners, dünyanın ilk moda temalı metaverse’ünü hayata geçirmek için çalışmalarına devam ederken yeni koleksiyonu için de hazırlıklarını sürdürüyor.

Şirketin kurucu ortaklarından Won Soh “Space Runners, 5 ay içerisinde 40 kişilik harika bir ekibe ulaştı. Aldığımız bu ikinci yatırım ile 9 haneli bir şirket değerlemesine ulaştık. Bu sene içerisinde Unicorn olmayı hedefliyoruz.” ifadeleriyle Space Runners’ın büyüme hedeflerini vurguladı.

Güncel İçerikler