Tüketicilerin ürünlerin çevreye etkilerini görmelerini sağlayan Provenance, 5 milyon dolar yatırım aldı

Ürünlerin sosyal ve çevresel etkilerinin paylaşılabilmesini sağlayan Londra merkezli Provenance, 5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Satış noktalarında müşterilerin ürünlerin sosyal ve çevresel etkileri hakkında bilgi almalarını kolaylaştıran Provenance, hafta başında yaptığı açıklamada, 5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, The Brandtech Group ve Digital Currency Group‘un katılımıyla Working Capital Innovation Fund ve Nordic Eye tarafından yönetildi.

Londra merkezli girişim, “sürdürülebilirlik pazarlama” sektöründe dünyada lider isim olduğunu öne sürüyor. Provenance, sürdürülebilirlik iddialarını güçlendirerek markaların güvenilir ve doğrulanmış sosyal ve çevresel etkilerini paylaşmalarına yardımcı olur. Böylece, alışveriş yapan insanlar, markanın ve ürünlerin insanlar ve gezegenimiz üzerindeki etkisi hakkında bilgi sahibi olabilir. Girişim, 1 milyardan fazla tüketicinin değerlerine uygun ürünleri seçmelerine yardımcı olma hedefini hızlandırmak için bu finansmandan yararlanmayı planlıyor.

Social and Enviromental Impact Mockup

Provenance’ın Proof Point teknolojisi, satış noktasında müşterilerin güvenilir ve kanıt destekli sürdürülebilirlik etkileri hakkında bilgi almalarına yardımcı olur. Proof Points, e-ticaret sayfalarında yer alan ve alışveriş yapanların ilgili kanıtları veya doğrulamayı görüntülemeleri için tıklamalarını sağlayan dijital sürdürülebilirlik verileridir. Provenance tarafından aktarılan bilgiye göre bu şeffaflık teknolojisi çözümü, dönüşümde yüzde 27’lik bir artış ve satış noktasındaki etkileşimde 2,8 kat artış sağlıyor.

Provenance, son 12 ayda müşteri tabanını üç katına çıkardı. Şu anda şirketin müşteri tabanında Cult Beauty, Douglas, GANNI, Napolina, Arla ve Unilever dahil olmak üzere gıda, güzellik ve moda endüstrilerinde 150’den fazla lider marka ve perakendeci yer alıyor. Provenance şu anda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik’te olmak üzere 18 pazarda faaliyet gösteriyor.

Şirket, yeni sermayeyi yazılım ürününü geliştirmek ve alışverişlerini Provenance ile yapan tüketicilerin erişimini güçlendirmek için kullanmayı planlıyor. Provenance, ürün, mühendislik, satış ve pazarlama genelinde ekibine yatırım yaparak 2022’de çalışan sayısını 50’nin üzerine çıkarmayı planlıyor.

Güncel İçerikler