Apple Music, 2022 yılının en çok dinlenen şarkılarını açıkladı

Apple Music kullanıcıları, en çok dinledikleri şarkıları, sanatçıları, albümleri, türleri ve çok daha fazlasını yeniden tasarlanan Replay deneyiminde görebilecek.

Apple Music, 2022 yılına damga vuran şarkıları Replay ile birlikte paylaştı. Bu sayfa aracılığıyla her kullanıcı için 2022 özeti oluşturulabiliyor.

Yeni yıla az bir süre kalmışken platformlar, yıl sonunda değerlendirme verilerini paylaşmaya devam ediyor. Apple da geçtiğimiz gün ilk olarak 2022’nin en iyi uygulamalarını ve oyunlarını paylaştı. Hemen ardından şirket, Apple Music platformu için de benzer bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda, gerek kişisel gerekse global çapta dinlenen tüm müziklere kolayca ulaşılabiliyor.

2022’de yeni bir özellik olarak, daha kapsamlı dinleme analizleri ve tamamen kişiselleştirilmiş bir öne çıkanlar videosu gibi yeni işlevlerle dolu eksiksiz bir yıl sonu deneyimi sunuluyor. Kullanıcılar en çok dinledikleri şarkıları, albümleri, sanatçıları, türleri ve çok daha fazlasını keşfedebiliyor. Süper hayranlar, favori sanatçılarını veya türlerini en çok dinleyen 100 dinleyici arasında olup olmadıklarını bile görebiliyor.

Apple Music dinleyicileri, 31 Aralık gününe kadar Replay’e göz atarak dinleme modellerinin 2023’ün başına kadar değişip değişmediğini görebilecek. Yeni yıl başladığında ise Apple Music’te müzik içeriklerini dinlemeye devam ederek her hafta 2023’e ait yeni analizleri keşfedip paylaşabilecekler.

Replay’deki tüm analizler kullanıcıların sosyal kanallar veya diledikleri mesaj platformu üzerinden aile ve arkadaşlarıyla paylaşabileceği şekilde optimize edildi.

Apple Music aynı zamanda 2022’nin en popüler şarkılarını, Shazam’da en çok aratılan içeriklerini, en popüler fitness şarkılarını ve en çok okunan şarkı sözlerini öne çıkaran yıl sonu listelerini de açıkladı. Müzik severler sıralamaları detaylı inceledikçe İngilizce dışındaki dillerdeki şarkıların artan varlığını, bir zamanlar niş kabul edilen türlerin yükselişini ve ilk kez öne çıkan sanatçıların heyecan verici başarısını fark edecek. 

Kid LAROI ve Justin Bieber, birlikte imza attıkları “STAY” ile 2022’nin En Popüler Şarkıları listesinde 1. sıraya yerleşerek yılı kapattı. 2021 yazında piyasaya sunulan “STAY”, 51 gün boyunca Günlük Top 100: Global listesinin başında kaldı ve 2022 boyunca listedeki varlığını sürdürdü. Piyasaya sunulduğu ilk günden bu yana Günlük Top 100: Global listesinde kalan “STAY”, tüm dünyada 69 ülke ve bölgede Günlük Top 100 listesinde 1 numaraya ulaştı. 

Yılın en popüler 100 şarkısından 32’sinin Hip-Hop türünde olması sayesinde Hip-Hop, En Popüler Şarkılar listesindeki liderliğini korudu. Hip-Hop’ı listedeki 23 şarkıyla Pop ve 11 şarkıyla R&B/Soul türleri izliyor. Dördüncü sırada sekiz şarkıyla Latin, beşinci sıradaysa altı şarkıyla J-Pop yer alıyor.

Diğer yerlerde ise Apple Music’te 2022 Yılın Sanatçısı olarak seçilen Bad Bunny, Un Verano Sin Ti adlı albümüyle yılın en büyük albümüne imza atan ilk Latin sanatçı oldu. Un Verano Sin Ti, rekor kıran çıkışından yalnızca dört ay sonra yaşam boyu dinlenme sayısına göre en büyük Latin albümü olmuştu.

Apple Music’in Yıl Sonu Listeleri’nin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler