Disney CEO’su Bob Chapek görevinden ayrıldı

Disney, hali hazırda CEO'luk görevini üstlenen Bob Chapek'i görevinden alarak yerine Bob Iger'i getirdi.

Dünyanın en büyük film stüdyoları arasına adını altın harflerle yazdıran Disney, şirket CEO’su Bob Chapek hakkında oldukça ses getiren bir karar aldı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Bob Chapek’in görevinden alındığı ve yerine iki yıl önce bayrağı teslim eden eski CEO Bob Iger’in tekrar geri geleceği açıklandı.

Bob Chapek’in şirketten ayrılışı birçok kişide şok etkisi yarattı. Şirkette iki yıldan fazla sürede hizmet veren Chapek’in sözleşmesi sadece beş ay önce 2025’e kadar “oybirliğiyle” yenilendi. Disney için uzun süre hizmet veren Iger’in iki yıllığına CEO olarak geri dönmeyi kabul ettiği açıklandı. Önümüzdeki iki yıl boyunca Iger, Disney’in ilerlemesine öncülük edecek ve yönetim kuruluyla yakın bir şekilde çalışacak.

Göreve geri döndüğü açıklandıktan sonra Iger, Disney çalışanlarına ve Oyunculara bir e-posta gönderdi. E-posta’da, “İnanılmaz bir minnettarlık ve alçakgönüllülük duygusuyla – itiraf etmeliyim ki, biraz şaşkınlıkla – bu akşam size Walt Disney Company’ye CEO olarak döndüğümü açıklıyorum.” açıklamalarına yer verdi.

Iger daha önce Disney’de görev aldığı için birçok çalışan tarafından oldukça seviliyor. Iger yaptığı açıklamada şirketin çeşitli ekiplerdeki başarılarını kutladı ve Disney’in geleceği hakkında ilham verici bir iyimserlikle konuştu.

Iger, “Başarılarınıza hayranım ve sizinle birlikte birçok yeni girişime atılmaktan heyecan duyuyorum. Ben iyimser biriyim ve Disney’de geçirdiğim yıllardan öğrendiğim bir şey varsa o da belirsizlik karşısında bile çalışanlarımız ve oyuncular imkansızı başarıyor. Disney’in özel bir yeri var. Bu şirkete olan bağlılığınız ve onun harika hikayeler anlatarak insanlara neşe getirme misyonu bana her gün ilham veriyor.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Susan Arnold, “Bob Chapek’e, pandeminin benzeri görülmemiş zorluklarında Disney’e verdiği hizmet için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler