Twitter, DM bölümü için uçtan uca şifreleme özelliği üzerinde çalışıyor

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcı güvenliğini mesajlar bölümünde en üst düzeye çıkarmak için uçtan uca şifreleme özelliğini kullanmaya hazırlanıyor.

Elon Musk‘ın satın almasıyla birlikte her gün yeni bir haberle gündemden düşmeyen Twitter, şimdi de güvenlik önlemlerini arttırmaya hazırlanıyor. Meta uygulamalarının birçoğunda bulunan uçtan uca şifreleme özelliği şimdi de Twitter’a geliyor.

Araştırmacı Jane Manchun Wong tarafından tespit edilen özellik, Twitter’ın Android için geliştirilen uygulamasında bulunuyor. Uygulama içerisinde geçen bir kodda uçtan uca şifrelemeyle alakalı geliştirmeler bulunulduğu açıklandı.

Jane Manchun Wong, bu haberi Twitter üzerinden paylaşırken Elon Musk da Wong’un tweet’ine göz kırpma emojisi koyarak cevap verdi. Aslına bakarsanız Elon Musk, ilk zamanlardan bugüne kadar Twitter üzerinden gönderilen mesajların Signal tarzı korumaya sahip olması gerektiğini söylemişti. Bu sayede mesajların hesap sahibi dışında kimse tarafından okunamaması ve mesajların kötü kişiler tarafından ele geçirilmemesi amaçlanıyor. İşlerin başına geçmesiyle beraber kullanıcılar tarafından belki de en çok destekleneceği özellik bu olacak.

Twitter, uçtan uca şifreleme özelliğini ilk def test etmiyor. Şirket, 2018 yılında da uçtan uca şifrelem özelliğini belli bir grup üzerinde test etti. Bu test sürecinin ardından kayda değer bir ilerleme oluşmadı ve proje rafa kaldırıldı. Twitter’ı satın aldıktan sonra sansasyonel kararlar vererek birçok kullanıcı tarafından olumsuz tepkiler alan Elon Musk, her ne kadar olumsuz yorumlar alsa da kullanıcıları önemseyecek çalışmaları da arka planda yapıyor.

Twitter Blue ile beraber doğrulama sürecinin sarpa sarmasının ardından uçtan uca şifreleme özelliğinin gün yüzüne çıkması, platformun önceliğini güvenliğe verdiğini bizlere gösteriyor. Twitter’a ilerleyen süreçte ne gibi yenilikler geleceği henüz tam olarak bilinmese de kullanıcılar tarafından olumlu ya da olumsuz far etmeksizin oldukça ses getireceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler