Netflix, Güney Kaliforniya’da yeni bir oyun stüdyosu kuruyor

Popüler içerik platformu Netflix, oyun geliştirmek için Güney Kaliforniya'da yeni bir ofis açtı.

İçerik sağlayıcısı Netflix, oyun odaklı çalışmalarını artırmak için Güney Kaliforniya’da yeni bir ofis açıyor. Şirketin daha önce Helsinki’de bir mobil oyun stüdyosu kurduğunu da sizlerle paylaşmıştık.

Netflix, oyun geliştirerek abonelerine yeni oyunlar sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin bulut tabanlı oyunlar için araştırmalar yaptığı da belirtildi. Teknoloji devi Google, geliştirdiği oyun platformu Stadia’nın Ocak 2023’de kapanacağını açıkladı. Google’ın oyun odaklı çalışmalarını durdururken Netflix’in bu konuda yatırımlar yapması aslında ne kadar ciddi olduğunu bizlere gösteriyor.

Netflix’in oyun odaklı çalışmalarında görev alan Mike Verdu, “Stadia teknik olarak başarılıydı. Stadia’da oyun oynamak eğlenceliydi. İş modeliyle alakalı çeşitli birtakım sorunlar vardı. Bizim yaptığımız iş tam bir katma değer. Yaptığımız şeylerden farklı bir iş modeli. Zaman içinde nerede olursanız olun oyun oynamanın bu kadar doğal bir yol haline geleceğine umuyoruz.” dedi.

Netflix, yeni oyun stüdyosuyla beraber oyun geliştirme aşamalarını hızlandıracağını belirtti. Bu stüdyoyla beraber şirketin açtığı oyun stüdyosu sayısı 5 oldu. Kaliforniya stüdyosunun başına Overwatch’ın eski baş yapımcısı Chacko Sonny geçecek. Bu konuyla ilgili Verdu, “İstediği her şeyi yapabilirdi ama kendisi buraya gelmeyi seçti.” dedi.

Netflix’in şu an kendi geliştirdiği ve hali hazırda abonelerine sunduğu 35 oyun bulunuyor. Ayrıca şirketin üzerinde çalıştığı 14 oyun bulunduğunu da açıklandı. İlerleyen süreçte platformun 55 oyunu abonelerle buluşturacağı açıklandı. Şirket sıkı çalışmalar yaptığı oyun girişiminin çok erken aşamalarında olduğunu düşünüyor. Sadece mobil odaklı değil aynı zamanda bilgisayarlar tarafından desteklenen oyunlar için de çeşitli geliştirmeler yapılıyor.

 

Güncel İçerikler