Netflix, ikinci mobil oyun stüdyosunu Helsinki’de kurdu

İçerik devi Netflix, oyun pazarında da varlığını hissettirip kullanıcılarına birbirinden özel oyunlar sunmak için Finlandiya'nın Helsinki şehrinde yeni bir oyun stüdyosu açtı.

Popüler içerik platformu Netflix, kullanıcılarını oyun oynamaya yönlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Eğlence sektöründe varlığını iyiden iyiye hissettirmek isteyen içerik devi, Finlandiya’nın Helsinki kentinde ikinci bir mobil oyun stüdyosu açtı.

Netflix Oyun Stüdyoları Başkan Yardımcısı Amir Rahimi yaptığı açıklamada, yeni stüdyonun başına daha önce Zynga ve EA gibi pazarın öncü şirketlerinde yöneticilik yapmış olan Marko Lastikka‘nın geldiğini açıkladı. Netflix’in küresel çapta gerileme yaşamasına rağmen oyun pazarında varlığını sürdürmek istediği görülüyor.

Amir Rahimi, “Reklamsız ve uygulama içi satın alma olmadan çeşitli keyifli ve son derece ilgi çekici orijinal oyunları dünyanın dört bir yanındaki yüz milyonlarca üyemize sunacağız. Bu konuda birinci sınıf bir oyun stüdyosu oluşturmak, vizyonumuzdaki bir başka adım oluyor.” dedi.

Rahimi, Netflix’in satın aldığı Next Games ile beraber Supercell gibi dünyanın en iyi oyun stüdyolarının Helsinki’de çalışmalarını yürüttüğü için ikinci stüdyoyu burada açmaya karar verdiğini belirtti. Ayrıca Amir Rahimi, “Netflix’te harika bir oyun deneyimi sunmak için yapacak daha çok işimiz var. Bir oyun yaratmak yıllar alabilir, bu yüzden ilk yılımızda oyun stüdyolarımızın temellerini istikrarlı bir şekilde nasıl inşa ettiğimizi görmekten gurur duyuyorum ve önümüzdeki yıllarda ürettiklerimizi paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Güncel İçerikler