2013 yılında Özden Pusat tarafından kurulan yerli girişim TutumluAnne, kapanıyor

Türkiye'nin ilk 2.el giyim ve çocuk ürünleri pazaryeri unvanına sahip olan TulumluAnne, faaliyetlerine son verdiğini duyurdu.

2013 yılının Ekim ayında kurulan Türkiye’nin ilk 2. el giyim ve çocuk ürünleri pazaryeri olan TutumluAnne, faaliyetlerine son veriyor.

‘Anneden anneye iyi kullanılmış ürünler’ mottosuyla yola çıkan girişim, kullanıcıların satış, alış ve bağış yaparak; ürün, bilgi ve deneyim paylaştığı; kişilere, doğaya ve ekonomiye fayda yaratan alışveriş platformu olarak faaliyetlerini sürdürdü.

TulumAnne kurucusu Özden Pusat, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Tek başıma çıktığım bu yolda bana yeni ekip üyeleri, değerli yatırımcılar ve en önemlisi siz değerli kullanıcılar eklendi. Sürdürülebilirliğe, yeniden kullanıma, yardımlaşma ve dayanışmaya olan inancımla çıktığım bu yol hem çok keyifli hem de zorluklarla dolu oldu. 2.elin ve yeniden kullanımın hiç konuşulmadığı bir ortamda bir davranış değişikliği yapmak üzere yola çıktığımız bu yolda siz değerli kullanıcılardan gelen güzel geri dönüşler motivasyonumuz, geliştirmeye dair geri bildirimleriniz de hep ışığımız oldu. TutumluAnne’yi hep siz değerli kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimlerle daha iyi hale getirmeye çalıştık ve 500.000 üyesi olan; ayda 1,3 milyon kez ziyaret edilen bir platforma dönüştürdük.

2019 yılında başlattığımız Tutumlu Dükkan modeli de hep gelişmeye olan inancımız ve sizin talepleriniz sonucu ortaya çıktı. Bu modelin doğruluğuna da çok inanmamız ve kullananlardan gelen çok olumlu geri dönüşlere rağmen piyasa koşulları ve büyük oyuncularla yaşadığımız rekabetten dolayı bir süredir iş modelimizi sürdürmek konusunda zorlanmaya başladık.

Bugüne kadar çalışan tüm ekip üyelerinin verdiği büyük emeğe ve siz değerli kullanıcılarımızın desteklerine rağmen üzülerek platformumuzu kapatma kararı aldık. Platformumuzda 21 Ekim Cuma gününe kadar sepete ekleme ve satın alma işlemleri devam edecektir. Daha sonra aktif tüm işlemler güvenle tamamlandıktan sonra kapatılacaktır. 

Yeniden kullanımın öncü firmalarından biri olarak, dileğimiz, 2.el kullanımın ülkemizde yaygınlaşması; geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürebilirlik konusunda daha da bilinçlendirerek çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakılmasıdır.

Güncel İçerikler