Yaşlı bakımı için çözümler sunan Patronus, 27 milyon Euro yatırım aldı

Evde yalnız yaşayan yaşlılara çeşitli sorunlarda yardımcı olmayı amaçlayan Patronus, 27 milyon euro yatırım aldığını açıkladı.

Yaşlı bakımı için çözümler sunan Patronus, düzenlenen Seri A yatırım turunda 27 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, Avrupa’da yaşlı bakımında şimdiye kadarki en büyük yatırım olarak tarihe geçti. Çoklu basamaktan oluşan yatırım turu, Paris merkezli Singular ve NYC merkezli Adjacent tarafından yönetildi.

2021’de lansmanı yapılan Patronus, yaşlıların en büyük sorunu olan acil bir duruma düşme ve yardım alamama korkusunu ele almayı amaçlıyor. Bu durum çok fazla yaşanıyor ve yaşlı bir kişi evine gidiyor ve yardım alamıyor. Yaşlıların zamanlarının çoğunu kendi başlarına geçirmeleri nedeniyle günlük yaşamları bu korkudan önemli ölçüde etkileniyor.

Patronus, akıllı saatleri yaşlılar için dijital saate dönüştüren bir yazılım sunarak bu sorunu çözüyor. Saat yazılımı, kullanıcının sağlık kayıtlarına ve bakıcı iletişim bilgilerine erişimi olan acil çağrı merkezine 7/24 bağlantı sağlıyor. Deutsche Telekom ile geniş kapsamlı bir iş birliği sunularak hem evde hem de hareket halinde de kullanılabiliyor.

Girişim, aile üyelerine, bakılan kişiye daha yakın olma seçenekleri sunmaya odaklanarak, aranan gönül rahatlığını sağlıyor. Ayrıca aile üyeleri, uygulama aracılığıyla uygulamaya dahil olan kişi hakkında konumları ve etkinlikleri gibi çeşitli önemli bilgileri de kolayca alabiliyor.

Berlin merkezli girişim, Avrupa’nın demografik değişimi ve artan bakıcı ve doktor sıkıntısı karşısında bakıcıların yükünü hafifletmeye kararlı görünüyor. Yeni yatırımla beraber girişimin yükselişe geçmesi planlanıyor.

Adjacent’in Kurucusu Nico Wittenborn, “Bu yıl iş hayatına giren her Alman için emekli olan iki Alman var. Global olarak demografik özelliklerdeki büyük bir değişimi yansıtıyor ve yaşlılarımıza bakmanın daha iyi yollarını bulmamızı gerektirecek. Patronus, sınıfının en iyisi tüketici abonelik metrikleri ile yenilikçi ve göze batmayan teknoloji aracılığıyla bu sorunun çözülmesine yardımcı oluyor.” dedi.

Patronus’un kurucu ortağı Ben Staudt, “Mevcut piyasa ortamında bu büyüklükte bir finansman turu, hafife alınacak bir durum değil. Demografik değişimin gerektirdiği alaka ve aciliyeti ve teknolojinin beraberinde gelen zorlukların ele alınmasına önemli ölçüde katkıda bulunabileceği inancını gösteriyor. Yeni yatırım, yaşlanmanın keyifli ve onurlu olduğu bir dünya inşa etme vizyonumuzu amansızca takip etmemizi sağlıyor. Mevcut ortaklarımız Cavalry ve UVC’ye ek olarak Singular, Adjacent ve BPI’nin misyonumuza katılmasından dolayı heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yatırım turuna Principal Investments (BPI) ile mevcut yatırımcılar Cavalry Ventures ve UVC Partners’ın katıldı. Yeni yatırımla beraber girişimin çalışmalarını büyüteceği açıklandı. Aile uygulamasının devam eden beta testinin tamamlanmasının ardından Patronus, uygulamayı bu yılın 4. çeyreğinde kullanıma sunmayı planlıyor. Aynı zamanda girişim, ürün yelpazesini yaşlı kullanıcılar için dijital erişim noktasından yararlanabilecek diğer paydaşlara genişletme fırsatları sunacak.

Güncel İçerikler