Geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen yatırım odaklı hızlandırma programı in4startups‘a seçilen girişimler belli oldu. Bu girişimler çeşitli analizlerden geçirildikten sonra kurumsal firmalarla ve yatırımcılarla bir araya getirilecek.
İş ortağı hukuk ve mali müşavirlik firmalarının desteğiyle yatırım süreci A’dan Z’ye yönetilecek. Bu program aracılığıyla girişimlerin en hızlı biçimde yatırımcıya ulaşması ve yatırım sürecinin tamamlaması kolaylaştırılacak.
Programın ilk aşamasında programa seçilen girişimlerin in4startups dijital platformu üzerinden analizleri çıkartılacak. Bu kapsamda girişimlerin iş modeli analizi, girişim analizi, girişimci analizi, temel hukuk analizi, temel mali analizi ve değerleme analizi gerçekleştirilecek. Pazar doğrulaması çalışmaları kapsamında girişimin işbirliği ve satış yapabileceği kurumsal firma yetkilileriyle girişimler bir araya getirilecek. Ve bu görüşmelerden gelen geri bildirimler ışığında in4startups ekibi tarafından girişim hakkındaki özel değerlendirme notları sisteme girilecek.
Gerçekleştirilecek analizler sonucunda girişimciyle mutabık kalınan değerleme ve yatırıma açık hisse oranları üzerinden platform üyesi olan bireysel ve kurumsal yatırımcılara yatırım teklifleri paylaşılacak. İlgi duyan yatırımcılarla girişimler bir araya getirilerek yatırım süreci hızlandırılacak.
Programa seçilen girişimler
Hazar Doğanlar tarafından hayata geçirilen girişim Harvecity, yenilikçi ve yüksek enerji yoğunluklu lityum tabanlı batarya sistemlerini özgün hücre kimyası ve batarya tasarımı kullanarak üretmekte ve aralarında savunma sanayi, elektrikli otomobil, mikromobilite, endüstriyel IoT, solar ESS ve tüketici elektroniği sektörlerinin bulunduğu birçok sektöre enerji sistemleri çözümlerini sağlamaktadır.
Dr. Hakan Aslan tarafından kurulan strateji 360 şirketlerin ve kurumların stratejik yönetim ihtiyaçlarını self servis bir şekilde analiz etmesini ve raporlanmasıni sağlayan yeni nesil danışmanlık platformudur. Şirket ve kurumlar bu sayede temel stratejik analizleri (pest, rekabet, değer zinciri, finansal rasyo, portföy ve swot) kolay, hızlı ve maliyet avantajlı bir şekilde gerçekleştirerek gelişim alanlarını ve güçlü yanlarını belirler, sağlam bir temel üzerine stratejilerini inşa etme fırsatı yakalar.
Şirzat Akar tarafından hayata geçirilen mobil uygulama girişimi SenGitme, ekmek israfını önleyen sürdürülebilirlik odaklı bir girişimdir. Yeni nesil konut projelerinde insanların sabah ve akşam saatlerinde ekmek ihtiyaçlarını gidererek, siparişlerini kapılarında hazır bulunmasını sağlayan ve kapılarından bayat ekmeklerini toplayan bir platformdur. Üstelik herhangi bir getirme ücreti ve minimum paket tutarı olmadan.
Sadık Önal tarafından kurulan Üzüm Teknoloji, e-ticaret yapan işletmelerin iş süreçlerin kolaylaştıran yazılım çözümü sunmaktadır. Entegrasyon, Sipariş Yönetimi Çözümü (OMS), Depo Yönetimi Çözümü (WMS), Teslimat Yönetimi Çözümü (DMS), Son Aşama Teslimat Yönetimi Çözümü (LMS), Gönderi Toplama Çözümü (SAS), İade Yönetimi Çözümü (RMS) , Mağaza görev yönetimi , B2B, iş zekası gibi çözümleri tek platformda sunabilen, E-Ticaret operasyonlarında %100 doğru ve hızlı sevkiyat, %80’e varan personel, operasyon, zaman tasarrufu sağlamayan bir girişimdir.
İlker Isa Mercan tarafından kurulan girişim Story Maker, 2022 yılında tasarım deneyimi olmadan herkesin kısa sürede profesyonel ve kişisel ihtiyaçlar için etkileşimli, en akılda kalıcı ve günün en ilgi çekici içerik formatı olan hikayeler ve videolar oluşturabileceği çevrimiçi bir tasarım ve yayınlama aracı olarak yola çıkmıştır.