Türk Devletleri’nin neobank’ı olmayı hedefleyen Turan, 45 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Türk Devletlerinin Neobank'ı olmayı hedefleyen yerli girişim Turan, birçok yatırımcının katıldığı turda yaklaşık 45 milyon TL değerleme ile tohum öncesi yatırım turunu tamamladı.

Türk Devletlerinin Neobank’ı olmayı hedefleyen yerli girişim Turan; Türkiye’nin ilk e-para şirketlerinden biri olan Birleşik Ödeme’nin de katıldığı yatırım turunda; Re-Pie, İhsan Elgin, Webhelp Türkiye CEO’su Metin Tarakçı, Ali Altuğ Koca, SGLOBE Yönetim Global Gelişim Hizmetleri A.Ş ve Türk bankacılık ekosisteminin deneyimli isimleri Akif Cahit Erdoğan ve Yakup Doğan‘dan 45 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Turan Teknoloji Anonim Şirketi, 2022 yılının Mayıs ayında kurulmuş bir finansal teknolojiler şirketi olup, tüm Türk Devletlerinde yaşayan kullanıcıların yararlanmasını sağlayacak yeni nesil bir finans uygulaması olma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Neobank nedir?: Neobank, geleneksel fiziksel şube ağları olmadan yalnızca çevrimiçi olarak çalışan bir tür doğrudan bankadır. “Meydan okuyan banka” terimi, İngiltere’de 2007-2009 mali krizinin ardından ortaya çıkan bir dizi fintech bankacılığı girişimine atıfta bulunmak için kullanılmaktadır. (Wikipedia)”

Türk Devletleri arasında fiziki dünya için tasarlanan para transferi sürecini dijital dünyaya taşımayı hedefleyen Turan, tüm Türk soyluların Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan gibi Türk Devletlerine para transferi yapabilecekleri bir para transferi geçidi oluşturmanın yanı sıra geliştirdiği özel finansal ürün ve hizmetlerle Türk Devletlerinin dijital finansal okuryazarlığının gelişmesine katkı sunmayı planlıyor.

İlk olarak Türkiye’de Türk soylu kişilere, kendi dillerinde hizmet veren tek finansal uygulama olmayı hedefleyen Turan, Türkiye’de başladığı bu yolculuğu, kısa bir süre içerisinde Azerbaycan ve Özbekistan gibi Türk Devletlerine de ulaştırmak istiyor.

“Türkiye ile başlayan yolculuğumuzu bütün Türk Devletlerine ulaştırmayı hedefliyoruz”

Turan’ın tohum öncesi yatırım turuyla ilgili konuşan Turan Kurucusu ve CEO’su Özgür Bayraktar: ‘’Türk soylu kişilerin Türkiye’de finansal ürünlere erişimlerinin zor olduğu ve büyük oranda bu finansal ekosistemin dışında bulundukları bilinen bir gerçek. Bu sebeple de Türkiye’de yaşayan Türk soylu kişilerin 360 derece finansal uygulaması (Ön ödemeli kart, mikro kredi vb.) olmak Turan’ın ana hedeflerinden biri. Bunu yaparken, onlara kendi dillerinde, kendi yaşam tarzları ile hizmet verme amacıyla yola çıktık. Yakın dönemde Türkiye’de başlayacağımız bu yolculuğu tüm Türk Devletleri’ne taşımayı ve Türk Devletleri arasında para transferi süreçlerini tamamen dijitalleştirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Turan, faaliyetlerini, Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş’den aldığı hizmetler neticesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası denetiminde ve gözetiminde sürdürmeyi planlamaktadır. Turan hesabında bulunan bakiyeler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde açılmış hesaplarda yüzde 100 nakit karşılıkla korunacaktır. Turan, kanunen bu paradan asla faiz geliri elde edemez.

Turan, Türkiye’nin elektronik para ve ödeme hizmetleri lisansı alan ilk şirketlerinden biri olan Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş’nin altyapısını kullanmaktadır.

Güncel İçerikler