Koçfinans’ın startup’ları desteklediği demo day’in kazanan girişimleri belli oldu

Gelecek vadeden startup’ları destekleyerek, onları daha fazlası için teşvik etme hedefiyle hayata geçirilen programda Magnus, Yancep ve Tamamliyo proje fikirleri para ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’nin öncü finansman şirketi Koçfinans, teknoloji ve finansman alanına yeni bir soluk getiren start-up’ları desteklemek için bir inovasyon programı olan Demo Day’i hayata geçirdi.

Startup’lara Koçfinans ile iş birliği, yatırım alma imkânı, nakit desteği, sektör profesyonelleri ve mentorlar ile çalışma, iş bağlantıları, Koçfinans’ın geniş müşteri kitlesine erişim imkânı gibi pek çok değerli fırsat sunan Demo Day başvuruları Haziran’da başladı.

  • Magnus: Yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu sunarak yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlayan platform.
  • Yancep: Bireylerin küçük tutarlarla, hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenen portföylere yatırım yapabileceği birikim ve yatırım platformudur.
  • Tamamliyo, sigorta şirketleri ile dijital işletmeleri uçtan uca entegre eden embedded sigorta girişimi.

YZ tabanlı portföy optimizasyonu ve yatırım platformu Magnus birincilik ödülü 50.000 TL, kullanıcıların hedeflerine ve risk tercihlerine göre modellenmiş portföylere yatırım yapmalarını sağlayan bir birikim ve yatırım uygulaması Yancep ikincilik ödülü 30.000 TL, sigorta şirketleri ile dijital işletmeleri birbirine entegre eden sigorta girişimi Tamamliyo ise üçüncülük ödülü 10.000 TL kazandı.

Koçfinans, çevik çalışma anlayışı ile örtüşen ve gelecek vadeden yenilikçi teknoloji start-up’ların başarılı girişimlerini kurumsal arenada destekleyerek, onları daha fazlası için teşvik etme ve yeni fırsatlar yaratabilmeleri hedefiyle hayata geçirdiği bu yılki program ile Fintech ve Insurtech alanında 120 adet başvuru aldı.

Koçfinans ve Bounce Partners iş birliğinde yürütülen programın, 2 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen Demo Day’inde, programın tüm katılımcıları bir araya geldi ve ürün niteliği, kullanılan teknoloji, ekibin gücü, fırsatın büyüklüğü, rekabet, satış kanalları ve stratejik öncelik kriterlerine göre gerçekleşen jüri değerlendirmesi sonucunda kazananlar belirlendi. Finale kalan 8 proje arasından 3 start-up Koçfinans’tan finansal destek almaya hak kazandı.

Güncel İçerikler