Operasyonlarını durduran yerli girişim Barty, yeni modeli Barty Digital ile yoluna devam edecek

Sizlere geçtiğimiz zamanlarda birçok kez hikayesine yer verdiğimiz yerli girişim Barty, kapanıyor. Ancak yeni sürecinde yeni iş modeli Barty Digital olarak devam edecek.

Barty, ilk olarak Ocak 2020’de Workup Girişimcilik Programı’na seçilmişti. Biz egirişim olarak hikayesine Haziran 2020’de yer verdik. Kendini “nakitsiz alışveriş platformu” olarak konumlandıran Barty, ilk yatırımını 5 milyon TL değerleme üzerinden 1 milyon TL tohum yatırım olarak tamamlamıştı. Aradan geçen 15 ayın ardından Eylül 2021’de 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Ve kapanış süreci…

Konuyla ilgili Barty kurucusu Semih Kılıçgedik‘in egirişim’e verdiği demeç:

Döngüsel ekonomide her ürünün yaşam ömrünü uzatmak adına çıktığımız yolculuğu ne yazık ki sonlandırıyoruz. 200.000’den fazla kayıtlı kullanıcımızla 30.000’den fazla takasa aracılık etmenin mutluluğunu yaşadık. Lakin iş modelimiz nedeni ile Barty’yi hedeflediğimizin 1/3’ü büyütebildik.

Teşekkür mesajı

‘Sadece’ takas işlemleri sonucu artı bakiyede olan 500 kadar kullanıcımızı tespit ettik.
90.000 TL’lik kadar bakiyesini hediye çeki veya nakit olarak tazmin ettik.
Ayrıca kullanıcılarımızın isteğiyle onlar adına TEMA’ya 300 kadar fidan bağışladık.

Bizlere zaman ve emek ayıran kullanıcılarımıza ve yatırımcılarımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Biz Barty takımı olarak şirketimizi ayakta tutmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Yeni bir iş modeline evrildik. Uzmanlığımızı ve girişimciliğimizin kesiştiği yazılım&tasarım hizmetlerini Barty Digital ile dışarıya satarak fon üretiyoruz. Bu fon ile yeni bir girişimimizi kendimiz fonluyoruz.

Bu girişim müşteri-sorun-çözüm verisinden en emin olduğumuz 2. el alıcısının güven sorununu çözecek bir ekspertiz ve sigorta/police modeli. Girişim fon miktarına göre arttıracağız. 12’den fazla projemiz hazır. Ayrıca takımlarımız içinden çıkacak girişimlerin de ilk destekçisi biz olacağız. Bu modeli yapısını aşağıda iletiyoruz. Bütün iyi niyetli ve hayalleri büyük olan girişimcileri bir araya getirmek en büyük amacımız.” dedi.

Semih Kılıçgedik ve Barty ekibiyle yeni serüvenlerde görüşmek dileğiyle.

Güncel İçerikler