Bitki bazlı sağlıklı atıştırmalık üreten Naturiga, kitle fonlama turunda 5 milyon TL yatırım aldı

Bitki bazlı sağlıklı atıştırmalık üreten ve 2019’dan bu yana her yıl ortalama yüzde 200 büyüyen yerli girişim Naturiga, ödüllü süper gıdalarını global pazarlara taşımak üzere çıktığı 60 günlük yatırım turunun 18. gününde yüzde 100’ün üzerinde fonlandı. Fon bulucu platformu aracılığı ile hızla 5 milyon TL fona ulaşan marka, ürünlerini ilk olarak Avrupa’ya, ardından da ABD’ye ve Körfez Bölgesi’ne taşıyacak. Yatırım turunu tamamlayan Naturiga, İngiltere’de de şirket kuracak.

Süper gıdaları tüketmenin doğal, yenilikçi ve kullanışlı birçok yolunu sunan yerli girişim Naturiga, 7 Ekim 2022’ye kadar şirket paylarının yüzde 14,4’nün yatırımcılara arzıyla 5 milyon TL fona ulaşmak için çıktığı yatırım turunun 18. gününde yüzde 100’ün üzerinde fonlandı.

Türkiye genelinde 500’den fazla satış noktasında yer alan ve 33 çeşit ürününü sağlıklı ve glutensiz beslenme tutkunları ile buluşturan Naturiga, marka, üretim ve pazarlama altyapısını güçlendirmeyi, ihracat taleplerine karşılık vererek global pazarda büyümeyi hedefliyor.

Tek içerikli süper besinler ve amaca yönelik tasarlanmış fonksiyonel süper gıda karışımları, bitkisel protein karışımları, kahvaltılık ürünler, glutensiz ve sağlıklı atıştırmalıklarıyla 4 kategoride müşterilerine hizmet veren Naturiga, global süper gıda pazarına ilk olarak İngiltere ve Almanya, ardından da Avrupa, ABD ve Körfez Bölgesi ülkelerine e-ticaret ve geleneksel kanallardan giriş yapmaya hazırlanıyor.

“2022 yılı sonunda kendi kaynaklarımızla yaklaşık 8 milyon TL ciroya, 40 çeşit ürüne ulaşmayı planlıyoruz”

Naturiga’nın bitkisel ve sağlıklı beslenme misyonu ile yola çıkmış, 2019 yılının başından beri Türkiye’de faaliyet gösteren bir süper gıda şirketi olduğunu söyleyen Naturiga Kurucusu ve CEO’su Yılmaz Kekeç, “2022 yılı sonunda, 8 milyon TL ciroya kendi kaynaklarımızla ulaşacağız ve yaratıcı ürün gamımız 40 çeşide varacak.” dedi.

4 farklı kategoride 33 çeşit ürün sunan girişimin büyüme yolculuğunu anlatan ve Naturiga’nın pazar değerinin hızla yükseldiğini söyleyen Kekeç: “6 süper besin tozu ile başlayan yolculuğumuz; 2019 yılında 16 bin paket ürün satışı ve oldukça sınırlı bir dağıtım ağı ile 500 bin TL ciro ile başladı. 2020 senesinde ise modern kanalda ilk ürün listelemeye Macrocenter ve Carrefour Gurme mağazaları ile devam ettik ve 2020’nin sonunda ise www.naturiga.com kanalının açılışını gerçekleştirdik. Ardından 2021 yılında Metro marketlere listelenen ürünlerimiz 20 çeşide ulaştı. 2021 yılında 116 bin paket ürün ile müşterilerimize ulaşırken 4 milyon TL ciroyu aştık ve 3’üncü yılımızda operasyonel kara geçtik” dedi.

“Yatırımcılar İngiltere’de kuracağımız şirketin de ortağı olacaklar”

İlk fonlamanın açılış tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde pay alan yatırımcılara yüzde 25 pay verildiğini ve belirlenen fonlama tutarına ulaşana kadar yapılan yatırımlarda ise yüzde 15 fazladan pay verileceğini ifade eden ve pay sahiplerinin Naturiga’nın İngiltere’de kuracağı şirketin de ortağı olacağını aktaran Yılmaz Kekeç, bedelsiz payların, ortakların paylarından oransal olarak dağıtılacağını söyledi.

“İlk test ihracatımızı Haziran’da Almanya’ya yaptık”

Geçtiğimiz Haziran ayında Almanya pazarına ilk test ihracatlarını yaptıklarını aktaran Kekeç konuşmasına şöyle devam etti: “2021’de ilk yerli fuar katılımımız olan Exponatura fuarında iki farklı ihracat müşterisi ile tanışarak el sıkıştık. 2022 yılında “Goodbye Gluten” isimli mini atıştırmalık grubumuzun lansmanını gerçekleştirdik ve Nisan ayı sonunda 33 çeşit ürüne ulaştık. Ardından Nisan 2022’de ilk yurtdışı fuar katılımımızda da Londra’da İngiltere pazarında ürünlerimizin satışını yapmak isteyen kanallar ile tanışma şansı elde ettik. İlk test ihracatımızı Haziran 2022’de Glutensiz Granola ürünlerimizle Almanya’ya yaptık. Düzenli granola ihracatına ise Ağustos-Eylül aylarında başlıyoruz”

“Amerika’daki distribütörlerden talep almaya başladık”

Yatırım turunu tamamladıktan sonra Naturiga’nın ABD ve Körfez Bölgesi’nde de satış ağını geliştireceğini dile getiren Kekeç, “Yeni alacağımız yatırımımızla, ilk iki yıl içinde Almanya pazarına 160-200 bin paket arası granola hacmine ulaşacağımız ihracat için altyapımızı güçlendirmeye, uzman istihdam artışına ve gerekli üretim ekipmanlarının teminine odaklanacağız. Londra fuarı sonrası Amerika’da faaliyet gösteren distribütörlerden de talep almaya başlamıştık. Yatırım turunu takip eden ikinci yılın ardından ABD ve Körfez Bölgesi ülkelerine giriş yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Goodbye Gluten ürünü “Avrupa’nın en iyi yeni atıştırmalığı” seçildi

Uzman marka elçileri ile çalışarak daha fazla müşteriye ulaşmak için pazarlama yatırımlarının güçlendirilmesi ve Youtube kanalının açılması üzerine çalıştıklarına dikkat çeken Kekeç, Goodbye Gluten ürün serisinin lansmanını NOPE Londra 2022 Fuarı’nda gerçekleştirdiklerini belirterek seri dahilindeki bir ürünün Avrupa En İyi Yeni Atıştırmalık Kategorisi Ödülü’ne layık görüldüğünü kaydetti.

Güncel İçerikler